Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Απάντηση σε γραπτή ερώτηση για τη Σιδηροδρομική γραμμή Κρυονέρι-Μεσολόγγι-Αγρίνιο (E-2992/2010) από τον Επιτρόπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Hahn


Πριν μερικούς μήνες ο ευρωβουλευτής των οικολόγων πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος είχε καταθέσει ερώτηση στην ευρωβουλή για τον δυτικό σιδηροδρομικό άξονα. Στην ερώτηση του μάλιστα είχε μεταξύ άλλων επικαλεστεί άρθρα του ιστολογίου μας! Τώρα ήρθε η απάντηση από τον Επιτρόπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Hahn, η οποία είναι η εξής:

Η σιδηροδρομική γραμμή Κρυονέρι-Μεσολόγγι-Αγρίνιο δεν έχει συγχρηματοδοτηθεί με κοινοτικά κονδύλια ούτε στο πλαίσιο της 2ης περιόδου προγραμματισμού (1994-1999), ούτε στο πλαίσιο της 3ης περιόδου προγραμματισμού (2000-2006). Η προαναφερόμενη σιδηροδρομική γραμμή δεν αποτέλεσε αντικείμενο απόφασης του Ταμείου Συνοχής και, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, το έργο αυτό δεν έχει επίσης ενταχθεί στα επιχειρησιακά προγράμματα των διαρθρωτικών ταμείων. Αντίθετα, έλαβε μόνο εθνική χρηματοδότηση.
Κατά συνέπεια, πρόκειται για θέμα που αφορά μόνο τις εθνικές αρχές. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με συγχρηματοδοτούμενα έργα, η Επιτροπή συνιστά στο αξιότιμο μέλος να επισκεφθεί τους εξής ιστοχώρους: http://www.mnec.gr/el/synoxi/index.html, www.ergose.gr, http://www.hellaskps.gr/2000-2006.htm.

Η σχετική ερώτηση και η απάντηση μπορεί να αναζητηθεί στη διεύθυνση http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=WQ&reference=E-2010-2992&format=XML&language=EL

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.