Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Απάντηση σε δημοσίευμα για το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Αγγελοκάστρου

Απάντηση σε δημοσίευμα για το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Αγγελοκάστρου
Ιερά  Μονή Παντοκράτορος  Αγγελοκάστρου
Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου

Απάντηση στο από 27ης Αυγούστου 2014 δημοσίευμα (ΕΔΩ) του κ. Κώστα Μπούτιβα, αναφορικά με το τι έγινε μέσα στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στη θέση «Άγιος Ηλίας» Αγγελοκάστρου.

Είναι γνωστός, στους λόγιους τουλάχιστον, ο στίχος του ποιητή Ν. Εγγονόπουλου «Αλίμονο εις τους ανθρώπους που τους ρημάζει η τρομερή ευκολία !!», ο οποίος καταγγέλλει την προχειρότητα στο λόγο και την αβασάνιστη κρίση όσων θεωρούν ότι προάγουν την κοινωνία μέσω ελλιπούς και κυρίως πλημμελούς ενημέρωσης, αδιαφορώντας για την εσφαλμένη πληροφόρηση και τις δυσμενείς συνέπειες των λόγων τους, σπιλώνοντας συνειδήσεις και μάλιστα προσώπων που έχουν δώσει τη ζωή τους για την προάσπιση των Ιερών και των Οσίων της Φυλής μας.
Στο κείμενό Σας αναφέρεστε με προχειρότητα σε μύθους, θρύλους και φήμες απ’ το παρελθόν, στα οποία δίνετε τροφή με άκαιρους και αστήρικτους υπαινιγμούς και υποψίες για πλημμελή διαχείριση της περιουσίας της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου, από το ανθρώπινο δυναμικό και το Συμβούλιο της Μονής, τονίζοντας στο κείμενό Σας αυτό, εντελώς απαράδεκτα και μάλιστα με τεράστια γράμματα, σε έντονη γραφή, τα δήθεν τεράστια ερωτηματικά Σας για τη χρηστή διαχείριση και τακτική του ‘κλειδοκράτορα’ του Μοναστηριού..
Από το κείμενό Σας αυτό, που αμέσως επαναδημοσιεύθηκε από το ‘Agrinionews ‘ και έλαβε και εκ του λόγου τούτου μεγάλη δημοσιότητα, προκύπτει ότι έχετε πρόσθετη πληροφόρηση από μυστικούς κύκλους, για θέματα που επιλαμβάνεται νομίμως η αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση και η Εισαγγελική Αρχή, προς τις οποίες Αρχές προσέφυγε νομίμως και εγκαίρως η Διεύθυνση της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, όπως επίσης και προς την 22η Εφορία

Το ξωκλήσι του  Προφήτη Ηλία
Το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία

Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, σχηματισθείσας προς τούτο και δια τούτο σχετικής ποινικής δικογραφίας. Προκύπτει επίσης σαφής πρόθεσή Σας να αποδώσετε μομφή στη Διοίκηση της Μονής για τον τρόπο φύλαξης και διατήρησης αυτής.
Στις ανωτέρω Αρχές θα κληθείτε σύντομα να παράσχετε τις σχετικές πληροφορίες Σας για την παραβίαση του Ναού του Προφήτη Ηλία, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα και τις πηγές πληροφόρησής Σας, για να αποκαλυφθεί ο αληθής αίτιος. Άλλως, θα πρέπει να ανακαλέσετε τις συκοφαντικότατες αυτές κατηγορίες για τους εκπροσώπους της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, ώστε να μη θεωρείσθε ..κοινός συκοφάντης και να ενημερωθεί ο απλός πολίτης και προσκυνητής ότι στα Ελληνικά Μοναστήρια και δη σ΄ αυτό του Παντοκράτορος οι Μοναχοί «φυλάνε Θερμοπύλες» για τους κατά καιρούς επίδοξους «Εφιάλτες», και τα κλειδιά κρατούν για διάσωση και όχι για αρπαγή και κατάχρηση.
Όταν λοιπόν θελήσετε ξανά να ‘ενημερώσετε’ το κοινό για πιθανές υποψίες και ερωτηματικά Σας σχετικά με θέματα διαχείρισης της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου, να τις ελέγχετε πρώτα επαρκώς και ύστερα να τις τυπώνετε .. Γιατί την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι παρόμοιο, θα ζητηθούν ευθύνες εκ μέρους Σας και όχι μόνο ποινικές ..

Για την Ιερά Μονή Παντοκράτορος
Η νομική σύμβουλος
Γεωργία Σταυροπούλου – Ραυτογιάννη.-

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.