Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Απέμεινε η νομική οδός για το Πανεπιστήμιο

Απέμεινε η νομική οδός για το Πανεπιστήμιο

Τι ειπώθηκε στην ανοιχτή συζήτηση

Παρουσία του Δημάρχου Π. Μοσχολιού πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας η ανοιχτή συζήτηση-συγκέντρωση στην οποία ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού κάλεσε τoυς εκπροσώπους του Δήμου και των φορέων της πόλης.
Από τους εκπροσώπους του Δήμου το «παρών» έδωσαν και οι Αντιδήμαρχοι κ. Κ. Κατσαρή, κ. Σφυρής, κ.Ράπτης, κ. Λαδάς αλλά και πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου κ. Θύμιος Κομματάς. Από τη διοικούσα επιτροπή του Πανεπιστημίου το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Σερπάνος, ο αντιπρόεδρος κ. Γ.Βαϊνάς ενώ ως προεδρείο της άτυπης αυτής συνέλευσης ορίστηκαν οι Κ. Καρράς, Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου, κ. Παναγιωτακόπουλος, Γραμματέας του τμήματος ΔΕΑΠΤ καθώς και ο κ. Σαλμάς, προϊστάμενος του Γραφείου ΕΛΚΕ.
Ακόμα παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Π. Τσιχριτζής αλλά και του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Ρόκκος, ο διευθυντής της ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Καλατζής, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Π. Μπεσίνης , ο πρόεδρος των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής κ. Καλέργης, ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ κ. Κ. Καραμητσόπουλος,  η αντιπρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε.Αγρινίου-Θέρμου Λιάτσου Χριστοφορούλα αλλά και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ κ. Μπαϊρακτάρης.
Απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, ο Δήμαρχος κ. Π. Μοσχολιός, τόνισε πως ότι και αν ειπωθεί στη σημερινή συνάντηση, δεν αλλάζει κάτι και πως τώρα πια θα πρέπει να κινηθούμε προς τη νομική οδό. «Έχουμε ξαναμιλήσει για τα όσα το Πανεπιστήμιο μπορεί να προσφέρει και για τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να εφαρμοστούν τα όσα Έψαξα το ζήτημα αυτό και αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα πια είναι να στραφούμε στον νόμο, καθώς ένα προεδρικό διάταγμα δεν μπορεί να καταργήσει τον νόμο με τον οποίο ιδρύθηκε και το δικό μας Πανεπιστήμιο».
Συμφωνώντας, ο κ. Γ. Βαïνάς μίλησε για πολιτικά και όχι ακαδημαϊκά κριτήρια, τονίζοντας πως ευθύνη φέρουν οι 8 βουλευτές του Νομού μας αλλά και οι Δήμαρχοι των πόλεων που χάνουν και εκείνοι τα Πανεπιστήμιά τους και που δίνοντας βάση στα ΤΕΙ των πόλεών τους, δεν αντέδρασαν όσο και όπως έπρεπε υπέρ του Πανεπιστημίου της πόλης τους.
«Θα αρχίσουμε ανταρτοπόλεμο όπως και με το θέμα του Αχελώου» είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσιχριτζής, ενώ ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κ.Ρόκκος μιλώντας συνολικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είπε πως δεν μπορεί να αναπτυχθεί ως περιφέρεια όπως πρέπει από τη στιγμή που οι ακαδημαϊκές δυνάμεις απομακρύνονται από τις υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας.
Ο πρόεδρος της διοικούσης επιτροπής κ. Δημήτρης Σερπάνος, μίλησε αναλυτικά για τα όσα το Πανεπιστήμιο έχει καταφέρει σε λιγότερο από έναν χρόνο, που αποτελούν το βασικό κίνητρο της παραμονής του Πανεπιστημίου ως έχει, σε συνδυασμό με άλλου είδους κίνητρα, όπως και η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων που όπως χαρακτηριστικά τόνισε «στηρίζουν το Πανεπιστήμιο, παρά τον μικρό αριθμό τους».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.