Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Απέφυγαν τα ισόβια οι βασικοί κατηγορούμενοι του ναυαγίου της Παλαίρου

Απέφυγαν τα ισόβια οι βασικοί κατηγορούμενοι του ναυαγίου της Παλαίρου

ναυαγιο-παλαιρος1

Με ομόφωνη απόφαση των  δικαστών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που ολοκληρώθηκε σήμερα με τις αγορεύσεις των δικηγόρων, στους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης διακίνησης μεταναστών που επέφερε τον θάνατο 12  εξ αυτών στο τραγικό ναυάγιο της Παλαίρου τον Νοέμβριο του 2013, επεβλήθη η ποινή των 162 ετών κάθειρξης, εκ των οποίων εκτιτέα τα 25.
Η ποινή αυτή επεβλήθη στον Αιγύπτιο διακινητή, που θεωρούνταν «εγκέφαλος» της όλης επιχείρησης και στα δύο από τα τρία αδέρφια από το Ξηρόμερο που ενεπλάκησαν ως διακινητές και κατηγορήθηκαν για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών κατά την οποία προέκυψε κίνδυνος για τη ζωή τους και τελικά θάνατος καθώς και για πρόκληση του ναυαγίου από πρόθεση από την οποία προέκυψε κίνδυνος για τη ζωή των λαθρομεταναστών και τελικά θάνατος.
Το Εφετείο ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου και έκλεισε τότε με την πρόταση του Εισαγγελέα. Θυμίζουμε ότι η πρόταση ήταν η επιβολή των ποινών με βάση το  κατηγορητήριο για τον Αιγύπτιο διακινητή και τα δυο από τα τρία αδέρφια, κατηγορητήριο που επισύρει ποινές ισόβιας κάθειρξης.
Συνεχίστηκε σήμερα με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την τελική απόφαση. Τελικά δόθηκαν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους, αφού για κάποιους εξ αυτών ελήφθη υπόψη το λευκό ποινικό τους μητρώο.
Η μητέρα των τριών αδερφών από το Ξηρόμερο και  ο  μικρότερος αδερφός που κατηγορήθηκαν για απλή συνέργεια, αθωώθηκαν από το δικαστήριο, ενώ αθώος κρίθηκε και ο  Σύριος οδηγός της βάρκας που  όπως φαίνεται συνεργάστηκε για την αποκάλυψη του κυκλώματος.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.