Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Απαντά η δημοτική αρχή στην ανακοίνωση των δασκάλων

Απαντά η δημοτική αρχή στην ανακοίνωση των δασκάλων

δημαρχείοΈκπληξη εκφράζει η δημοτική αρχή Αγρινίου σχετικά με την ανακοίνωση-καταγγελία του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. σχετικά με τη μειωμένη επιχορήγηση στα σχολεία. Κάνει λόγο μάλιστα για «δημιουργία εντυπώσεων». Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα 19/11/2013 στα μέσα ενημέρωσης της πόλης μας, για το έγγραφο που απέστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου, στην Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
Για την αποτύπωση της πραγματικότητας και μόνο σας γνωρίζουμε ότι:
1. Αντίστοιχο έγγραφο δεν έχει φτάσει ακόμα στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.
2. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γνωρίζει καλά ότι «η μειωμένη επιχορήγηση από το Δήμο» (απόσπασμα από την ανάρτηση), δεν είναι ευθύνη του Δήμου αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης γνωρίζει ότι η χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, γίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών.
3. Ο Δήμος Αγρινίου δια μέσου όλων των οργάνων του, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει καταγγείλει με στοιχεία το γεγονός της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ των σχολείων την τελευταία τριετία.
4. Το προηγούμενο σχολικό έτος, η Δημοτική Αρχή με αίσθημα ευθύνης, ανέλαβε και τήρησε τη δέσμευσή της ώστε κανένα σχολείο δεν έμεινε χωρίς πετρέλαιο.
5. Και φέτος προκαταβολικά ο Δήμος Αγρινίου έχει δεσμευτεί σε όλα τα αρμόδια όργανα της εκπαίδευσης (Επιτροπή Παιδείας, Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων, Διευθυντές σχολείων)  ότι και πάλι κανένα σχολείο δεν θα μείνει χωρίς θέρμανση.
Όλα τα υπόλοιπα είναι προς δημιουργία εντυπώσεων.

Η Αντιδήμαρχος
Κατσαρή Κων/να

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.