Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Απαντήσεις για το Νομαρχιακό ΚΕΚ ζητά ο Σολτάτος

Απαντήσεις για το Νομαρχιακό ΚΕΚ ζητά ο Σολτάτος

Γιωργος ΣολτάτοςΟ Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη  Λαϊκή Συσπείρωση ,κ.Γιώργος Σολτάτος, κατέθεσε  επερώτηση προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβούλιου Δυτικής Ελλάδος , επανερχόμενος στο ζήτημα του Νομαρχιακού ΚΕΚ ζητώντας ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη  για την πορεία της συγκεκριμένης Εταιρείας. Αναλυτικά αναφέρει ο κ.Σολτάτος στην επερώτηση:
                                                                                 ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Στις  14 Μάη 2013 με την παρακάτω ερώτηση , ζητούσα να ενημερωθούμε για την πορεία της Εταιρείας Νομαρχιακό ΚΕΚ που λειτουργούσε στον Νομό Αιτ/νίας.
(                                                                              ΕΡΩΤΗΣΗ
Στην ημερήσια εφημερίδα της Αιτωλία και της Ακαρνανίας «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ» δημοσιεύθηκε την 9η Μάη 2013 άρθρο με θέμα το Νομαρχιακό ΚΕΚ και με τίτλο «Σκάνδαλο διαρκείας ;» και που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν χρέη , δάνεια , απλήρωτοι υπάλληλοι , μηνήσεις , εξαφάνιση οικονομικών στοιχείων και με βάση αυτά ζητά για ενημέρωση των πολιτών για το τι συμβαίνει.
Το Νομαρχιακό ΚΕΚ ιδρύθηκε το 1995 με την σύμπραξη της τότε Νομαρχίας  και ορισμένων Δήμων και φορέων του Νομού.
Την 1η Οκτώβρη 2007 το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αιτ/νίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου  κατά 58.600 Euro και έτσι θα ανέρχετο σε  117.200 Euro. Θα εισέρχονταν δε και άλλοι Δήμοι και  φορείς.
Σύμφωνα με τα πρακτικά του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου Οι Μέτοχοι ήταν οι Δήμοι                   Αγρινίου, Αμφιλοχίας ,Ναυπάκτου , Αντιρρίου ,Θεστιέων ,Αλυζίας , Ινάχου , Παραβόλας , Φυτειών , Αγγελοκάστρου  και Θέρμου. Επίσης συμμετείχαν οι αναπτυξιακές εταιρείες Τριχωνίδα Α.Ε. , Αιτωλική Α.Ε , της ΤΕΔΚ του Επιμελητηρίου και της ΕΑΣ Αγρινίου.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα είχε το 51% του καταβλημένου Μετοχικού Κεφαλαίου.
Από τότε και παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μου (Όπως και για όλες τις εταιρείες που συμμετείχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση) ποτέ δεν δόθηκε απάντηση για την πορεία της συγκεκριμένης εταιρείας .
Ερωτάτε
Ο Κ. Περιφερειάρχης να μας ενημερώσει για την πορεία της συγκεκριμένης Εταιρείας , αν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο , αν έχουν συνταχθεί οικονομικές καταστάσεις , αν τηρούνται οι φορολογικές υποχρεώσεις , αν οφείλονται χρηματικά ποσά και σε ποιους, αν υπάρχει συνεργασία με τους άλλους φορείς του Νομού που συμμετέχουν  και εν γένει τι σκέπτεται να πράξη για την συγκεκριμένη εταιρεία.
Αγρίνιο 14 Μάη 2013   )

Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε καμία ενημέρωση και  θεωρώ ότι αυτό αποτελεί πλήρη περιφρόνηση όχι ενός Περιφερειακού Συμβούλου , αλλά  του Λαού της Αιτωλοακαρνανίας που θέλει επιτέλους να μάθει τι συμβαίνει με την εν λόγω Εταιρεία .
Νομιμοποιούμε λοιπόν να θεωρώ και να πιστεύω  ότι  αυτή η σιωπή τουλάχιστον περικλείει την κάλυψη των τυχόν ευθυνών των μέχρι σήμερα διοικούντων και ότι λογικά να υπάρχουν  «γκρίζες ζώνες» που δεν πρέπει να έλθουν στην επιφάνεια.  Γιατί αν όλα ήταν «καθαρά» θα υπήρχαν οι ενημερώσεις που επανειλημμένα έχω ζητήσει .
Εν πάσει περιπτώσει εκ των πραγμάτων είμαι υποχρεωμένος , υπακούοντας και στην εντολή που ο Λαός της Αιτ/νίας μου έχει δώσει να προβώ στην επερώτηση αυτή , αντιπαρερχόμενος την πλήρη απαξίωση του ρόλου του περιφερειακού Συμβούλου . Άλλωστε  γνώριζα το ρόλο που θα παίξουν οι δομές του «Καλλικράτη» και είχα την ευκαιρία πολλές φορές να τον αναλύσω  και που η «εκκωφαντική σιωπή» του Δήμου Αγρινίου ως μετόχου ,  αποτελεί πλήρη πρόσθετη δικαίωση των απόψεων μου για τον Καλλικράτη.. .
Αγρίνιο 5 Σεπτέμβρη 2013

Ο ΕΠΕΡΩΤΩΝ
Γ.Β. ΣΟΛΤΑΤΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.