Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Απαντήσεις Χρυσοχοϊδη για το οδικό δίκτυο του Νομού

Απαντήσεις Χρυσοχοϊδη για το οδικό δίκτυο του Νομού

xrysoxoidisΑπάντηση στην ερώτηση, που είχε καταθέσει προ ημερών ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ σε συνεργασία με τον Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας του κινήματος Μιχαλάτο Παναγιώτη, αναφορικά με την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου στη Αιτωλοακαρνανία, έδωσε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο Υπουργός, αφού ξεκαθαρίζει ότι τα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, άπτονται των αρμοδιοτήτων των Περιφερειακών Διευθύνσεων, αναφέρει χωρίς να συγκεκριμενοποιεί τα ποσά που έχουν διατεθεί για την εκτέλεση έργων συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας από το Υπουργείο, ενώ δίνει στην δημοσιότητα, τα ποσά που έχουν διατεθεί από πόρους της ΤΕΟ ΑΕ.

Συγκεκριμένα στην απάντησή του, ο Υπουργός αναφέρει, ότι για την συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς του Υπουργείου του, σε όλη την επικράτεια μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί 5,3 εκ ευρώ, ενώ επιπρόσθετα σημειώνει ότι την Αιτωλοακαρνανία αφορά το μεγαλύτερο μέρος της εργολαβίας του έργου «Υλοποίηση επεμβάσεων για την άρση της επικινδυνότητας κόμβων και θέσεων διέλευσης πεζών στον άξονα Αντίρριο – Ιωάννινα», προϋπολογισμού 26 εκ ευρώ, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένα τα ποσά που έχουν διατεθεί από τα δύο κονδύλια για τον νομό.

Από τους πόρους της ΤΕΟ ΑΕ  ενημερώνει ότι έχουν διατεθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο ποσά ύψους 1.960.000 ευρώ σε συγκεκριμένα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας.

Για τα μεγάλα έργα οδοποιίας στον νομό μας, τα οποία με βάση τα αρχικά χρονοδιαγράμματα θα έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί, και στην επανεκκίνηση  των οποίων στήθηκε ένα ολόκληρο επικοινωνιακό παιχνίδι χωρίς ουσία, ο Υπουργός στην απάντηση του, αναφέρει ότι για το 2013 για το έργο της σύνδεσης της περιοχής του Ακτίου με τον Δυτικό άξονα Βορρά Νότου έχουν εγκριθεί πιστώσεις ύψους 20 εκ ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με 5,7 εκ ευρώ.

Για τον οδικό άξονα Αμβρακίας – Ακτίου ουσιαστικά περιγράφει το χρονικό της καθυστέρησης του έργου καταλήγοντας ότι έχουν εγκριθεί αναμορφωμένα χρονοδιαγράμματα με βάση τις εγκεκριμένες παρατάσεις προθεσμιών περαίωσης, στα οποία έχουν ληφθεί υπόψη και οι χρόνοι επίσχεσης εργασίας στην οποία είχαν προβεί οι εργαζόμενοι, η τήρηση των οποίων είναι συμβατική υποχρέωση των αναδόχων με τον έλεγχο της τήρησης να ανήκει στην Δ/νουσα τα έργα Υπηρεσία. Δεν αναφέρει όμως ο Υπουργός πως θα διασφαλιστεί η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αυτών, δεδομένου του ιστορικού του έργου, καθώς και τις τυχόν ρήτρες που θα βαρύνουν τους αναδόχους σε περίπτωση μη τήρησής τους.

Αναφορικά με τις εργασίες στην Ιόνια Οδό και εδώ ο Υπουργός αναφέρει ότι αναμένει την απόφαση του ΣτΕ για την περιοχή της Κλόκοβας, ενώ σημειώνει ότι σε συννενόηση με τον Παραχωρησιούχο εξετάζει τη βελτιστοποίηση της χάραξης σε σημεία της Ιονίας Οδού.

Τέλος και όσον αφορά το τεράστιο ζήτημα της οδικής ασφάλειας, ο Υπουργός αναφέρει ότι έγινε επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας το οποίο παρέμεινε ανενεργό τονίζοντας ότι η επαναλειτουργία του θα συμβάλει σημαντικά στην επίλυση καίριων ζητημάτων προς την κατεύθυνση της μείωσης των οδικών τροχαίων ατυχημάτων στην χώρα μας. «Τώρα πώς θα γίνει αυτό σε δρόμους χωρίς σήμανση και φωτισμό, όπως είναι δυστυχώς οι περισσότεροι δρόμοι στην Αιτωλοακαρνανία, είναι άγνωστο» σχολιάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Ευτυχώς απαλλαγήκαμε από τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ και ο “καλός” και “αδιάφθορος” κος Σαμαράς τους έκανε υπουργούς.

  2. ΒΑΣ.ΠΑΝ...

    Ανεξάρτητα πολιτικών συμπαθειών και “πιστεύω” ο κος Χρυσοχοίδης είναι άνθρωπος που έχει σχέση με την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Για το λόγο αυτό καθώς και με δεδομένη την ιδιαίτερη ευαισθησία του για την Αιτωλοακαρνανία ας τον εξαιρέσουμε από τον κανόνα της κενής πολιτικής υποσχεσιολογίας , μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου…..και ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει για τον πολύπαθο Νομό μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.