Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

“Απαράδεκτες οι απαντήσεις του ΟΑΕΕ”

“Απαράδεκτες οι απαντήσεις του ΟΑΕΕ”

λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου κοινοποιεί την επιστολή που έστειλε προς το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ. Εξηγεί γιατί επιστρέφει ως απαράδεκτες τις δύο απαντητικές επιστολές που έλαβε από τον ΟΑΕΕ. Επιμένει παράλληλα για άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθένειας, ανεξάρτητα από οφειλές στο ταμείο και για κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας, όσο διαρκεί η κρίση. Παράλληλα το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. ενημερώνει ότι «θα προτείνει και θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση δυναμικών δράσεων διαρκείας, τοπικά, περιφερειακά και πανελλαδικά και φυσικά απ’ τον σχεδιασμό αυτό δεν θα λείψει η έδρα του ΟΑΕΕ στην Αθήνα». Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριοι

Την Πέμπτη 3-5-2012 το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και μέλη του Συλλόγου, σε παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Αγρίνιο, καταθέσαμε συμβολικό αριθμό αθεώρητων βιβλιαρίων ασθενείας, διεκδικώντας την θεώρησή τους – ανεξάρτητα από οφειλές – όσο διαρκεί η κρίση.
Για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους καταθέσαμε και υπόμνημα – όπως μας ζητήθηκε – επεξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι συνάδελφοί μας δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις δυσβάσταχτες εισφορές.
Στις 17 και 18-5-2012 λάβαμε 2 απαντήσεις, μια από τον Προϊστάμενο του τοπικού ΟΑΕΕ και μια από τον Προϊστάμενο Δ/νσης Εσόδων μέσω της Πρ/νης Τμ. Γραμματείας της Δ/Σης Εσόδων του ΟΑΕΕ κεντρικά.
Οι 2 απαντητικές επιστολές που λάβαμε από τους εργαζόμενους υπαλλήλους του ΟΑΕΕ – τυπικό δείγμα γραφειοκρατικής λογικής – μας περιγράφουν άρθρα και διατάξεις ήδη γνωστές σε εμάς.

Κύριοι του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. και τις 2 απαντήσεις που έλαβε σας τις επιστρέφει σαν απαράδεκτες τονίζοντας ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό να κρύβεστε και να βάζετε υπαλλήλους να απαντούν με υπηρεσιακή τυπολατρία σε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Είναι τουλάχιστον ανάλγητο να δίνετε ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!!! μέσω υπηρεσιακών παραγόντων να σας πληρώσει κάποιος συσσωρευμένα χρέη για να μην πεθάνει.
Αλήθεια, κύριοι, μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ, αναρωτηθήκατε ποτέ, σας προβλημάτισε μήπως γιατί:

 Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι, διαχρονικά συνεπέστατοι, δεν μπορούν να πληρώσουν.
 Δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι αυτοκτονούν.
 Τα κλειστά μαγαζιά είναι περισσότερα από τα ανοιχτά.
 Ο προγραμματισμός χιλιάδων συναδέλφων είναι να καθορίσουν την ημερομηνία για το λουκέτο.
 Αρκετοί για τους ίδιους και τα παιδιά τους ψάχνουν «άκρη» για εγγραφή στα συσσίτια.
 Επιλέγουν να βγάλουν στο σφυρί κοψοχρονιά καρπούς μόχθου δεκαετιών, πατρογονικά κινητά και ακίνητα κληροδοτήματα, μόνο για να εξασφαλίσουν την οριακή διαβίωση, την στοιχειώδη περίθαλψη, τον γιατρό, το φάρμακο!!!
 Αρκετοί εύχονται να μην περάσει το παιδί τους στις πανελλήνιες γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Και
Εσείς δια της Υπηρεσίας απαντάτε: Ή πληρώνεις ή πεθαίνεις.

Απαντήστε μας όμως επίσης:
Θεωρείτε αυτονόητη, σύννομη, ηθική και όχι ουσιαστικά παράνομη και τουλάχιστον ανήθικη την απαίτησή σας να θεωρείτε ΧΡΕΟΣ του ασφαλισμένου την εισφορά του στον κλάδο ασθένειας, για το χρονικό διάστημα που τον έχετε ανασφάλιστο και δεν έχει καμία πρόσβαση σε γιατρό, φάρμακο, εξέταση;
Πως απαιτείτε χρήματα γι αυτό το διάστημα;
Δεν είναι αυτός ένας τρόπος τοκογλυφίας και μάλιστα επαχθέστατος;
Αν όχι, ποια ακριβώς είναι η διαφορά που εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε;

Κύριοι

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. δεν εκλιπαρεί, ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

– Άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθένειας, ανεξάρτητα από οφειλές στο ταμείο.
– Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας, όσο διαρκεί η κρίση.

Κύριοι του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ:

Ή ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΑΣ – ΕΠ’ ΩΦΕΛΕΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ
Ή ΘΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΣΙΝΗΣ ΧΑΙΔΩ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

Υ.Γ.: Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. σας ενημερώνει ότι θα προτείνει και θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση δυναμικών δράσεων διαρκείας, τοπικά, περιφερειακά και πανελλαδικά και φυσικά απ’ τον σχεδιασμό αυτό δεν θα λείψει η έδρα του ΟΑΕΕ στην Αθήνα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.