Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2019

Απεβίωσε ο Βασίλης Μαγγίνας

αρχείο λήψης Θλίψη μεγάλη και συγκίνηση προκαλεί η είδηση του αιφνίδιου θανάτου  του  αιτωλοακαρνάνα πολιτικού Βασίλη Μαγγίνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως το μοιραίο επήλθε πριν λίγη ώρα στο  θεραπευτήριο Ευγενίδειο μετά από εγχείριση στη χολή (γίνεται λόγος για ενδονοσοκομειακή λοίμωξη) στην οποία ο Βασίλης Μαγγίνας υποβλήθηκε.
Ο Βασίλης Μαγγίνας  έφυγε σε ηλικία 66 ετών (γεν. 22 Οκτωβρίου 1949 στην Αθήνα).  Καταγόταν από τον Αστακό Ξηρομέρου . Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.Διετέλεσε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Μεταξύ 1977-1981 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής τού ΟΓΑ. Κατά το 1992-1993 ήταν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη. Εκλέχθηκε Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας το 1993. Το 1995 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο τής Ευρώπης, και επανεκλέχθηκε το 1999. Μεταξύ 1995-1996 με αρχηγό τον Μιλτιάδη Έβερτ ήταν εκπρόσωπος τύπου τής Νέας Δημοκρατίας. Επανεκλέχθηκε Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στις εκλογές του 1996 και του 2004. Το 2006 ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Τον Απρίλιο του 2007,μετά την παραίτηση τού Σ. Τσιτουρίδη,διορίστηκε Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Μετά τις εκλογές του 2007 όπου επανεκλέχθηκε βουλευτής, διορίστηκε και πάλι Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στην νέα κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.
Σύμφωνα με τις νεώτερες  πληροφορίες  η εξόδιος  ακολουθία θα ψαλεί στις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου από τον ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αστακό, όπου θα ταφεί την Κυριακή.

Το agrinionews.gr εκφράζει στους οικείους του Βασίλη Μαγγίνα τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Συλλυπητήρια Σαμαρά 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, για την απώλεια του Βασίλη Μαγγίνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον αδόκητο θάνατο του Βασίλη Μαγγίνα, ακούραστου αγωνιστή της Παράταξής μας. Υπηρέτησε ως βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, το δημόσιο συμφέρον και τίμησε την ιδιαίτερη Πατρίδα του, την Αιτωλοακαρνανία.
Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου”.

Tαφή την Κυριακή στον Αστακό 

Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου από τον ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αστακό, όπου θα ταφεί την Κυριακή.

 

ÌÁÎÉÌÏÕ ÌÁÃÃÉÍÁÓ Â

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.