Κυριακή, 2 Αυγούστου, 2020

Απελευθέρωση πουλιών στο Μεσολόγγι

epi-apeleftherosi-poylion-mesologgiΣτα πλαίσια του φετινού εορτασμού της γιορτής των πουλιών, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το ΚΠΕ Μεσολογγίου σήμερα το πρωί στο δασάκι της Κλείσοβας διοργάνωσε εκδήλωση η οποία αφορούσε την παρατήρηση πουλιών στο πεδίο και ειδικότερα στην περιοχή της Κλείσοβας.

Στην Κλείσοβα βρέθηκαν μαθητές απο το 2o Δημοτικό Σχολείο αλλά και το «Δημητρούκειο» Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Μεσολογγίου.

Οι μικροί μαθητές άκουσαν με προσοχή τον πρόεδρο του φορέα κ. Περγαντή ο οποίος του τους μίλησε για τις αξίες των οικοσυστημάτων, αλλά και για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις προστατευόμενες περιοχές του Εθνικού μας Πάρκου και στην συνέχεια έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να παρατηρήσουν πουλιά στην λιμνοθάλασσα.

Στην συνέχεια έγινε απελευθέρωση πουλιών απο τον Νίκο Νούλα με τον κ. Περγαντή κάτι που χάρηκαν τα παιδιά.

Ο γενικός σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά όπως επίσης οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.

aleutherosi poulion_messolonghi_onairnews 1aleutherosi poulion_messolonghi_onairnews 2aleutherosi poulion_messolonghi_onairnews 3aleutherosi poulion_messolonghi_onairnews 4aleutherosi poulion_messolonghi_onairnews 5aleutherosi poulion_messolonghi_onairnews 6

aleutherosi poulion_messolonghi_onairnews 7aleutherosi poulion_messolonghi_onairnews 8aleutherosi poulion_messolonghi_onairnews 9aleutherosi poulion_messolonghi_onairnews 10aleutherosi poulion_messolonghi_onairnews

onairnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.