Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Απεργιακές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο (φωτο)

Απεργιακές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο (φωτο)

DSCN6706

 

Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την ίδια ακριβώς ώρα σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε για σήμερα η ΓΣΕΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία ήταν αρκετά μεγάλη, παρευρέθησαν και μίλησαν εκπρόσωποι σωματείων, φοιτητές, ενώ η συγκέντρωση κατέληξε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μέλη του ΠΑΜΕ μάλιστα, βρέθηκαν νωρίς το πρωί έξω από το κτήριο της ΔΕΗ στο Αγρίνιο και πραγματοποίησαν κατάληψη, απομακρύνοντας τους εργαζομένους της, με αποτέλεσμα να μείνει κλειστή όλη τη σημερινή ημέρα.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση της πλατείας Δημοκρατίας απήυθυνε ο κ. Βασίλης Νικάκης, εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ: «Το να συζητάμε απλώς για τα μέτρα που πάρθηκαν, δεν αρκεί, δεν φτάνει. Πρέπει ο λαός να επηρεάσει τις εξελίξεις. Η καλλιέργεια της αντίληψης ότι με τους αγώνες δεν γίνεται τίποτε και ότι ο καθένας δεν πρέπει να κοιτάζει τίποτα πέραν από τον εαυτό του, ότι αφεντικά και εργαζόμενοι είναι μια οικογένεια, είναι αυταπάτη. Η σημερινή απεργία είναι μια μάχη στον πόλεμο για την ανατροπή της βαρβαρότητας».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, που μίλησε και εκείνος για «την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ». Ακόμη σύντομη ομιλία εκφώνησαν ο Βασίλης Κολώνας, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Πανεπιστημίου αλλά και ο κ. Ρήγας Γιακουμής, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Κεντρικός ομιλητής, ο κ. Μιχάλης Κατσιγιάννης, μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. «Από το βήμα της σημερινής συγκέντρωσης, χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους άνεργους, τους νέους που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, μπήκαν μπροστά και συνέβαλλαν στην οργάνωση αυτής της απεργίας -«μάχης» .Μια μάχη για την ανατροπή των μέτρων που έχουν ψηφιστεί αλλά και των άλλων που σχεδιάζουν. Αγώνας επιβίωσης για τους εργαζόμενους, για τους άνεργους, για τα λαϊκά στρώματα».

Στην πλατεία Ειρήνης, την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν συγκέντρωση που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία, η οποία δεν χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή, αναλογικά τουλάχιστον με τους εκπροσώπους των φορέων που πήραν τον λόγο.

Ανάμεσα σε αυτούς, ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ κ. Γιώργος Καραμητσόπουλος, ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Μπαϊρακτάρης, ο πρόεδρος των δασκάλων-νηπιαγωγών Αγρινίου Θέρμου κ. Σπύρος Αδάμης και ο κ. Βασίλης Κωσταράς πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου Αγρινίου.

«Σήμερα είναι μέρα αντίστασης των εργαζομένων και του λαού απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να διαδηλώσουμε την εναντίωσή μας απέναντι στις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις και τις μνημονιακές πολιτικές της κατάργησης των δημόσιων αγαθών», δήλωσε o κ. Καραμητσόπουλος.

Στη δική του ομιλία ο κ. Κωστάρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όσα μέτρα ήρθαν και όσα ακόμη θα έρθουν, δεν είναι για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά για να γίνουμε ακόμη πιο δούλοι, πιο ραγιάδες», ενώ ο ίδιος μίλησε για επιτροπή αγώνα που πρέπει να συγκροτηθεί για κοινή υπεράσπιση του διακίου των εργαζομένων.Τέλος, ο κ. Σπύρος Αδάμης τόνισε πως τίποτε δεν χωρίζει τους εργαζομένους του δημτοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, μίλησε για κοινά προβλήματα και κοινούς αγώνες που πρέπει να υπάρξουν.

Και η συγκέντρωση της πλατείας Ειρήνης κατάληξε σε πορεία σε κεντρικούς δρόμους, λίγο πριν από εκείνη του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου.

DSCN6702

DSCN6749

DSCN6738

DSCN6733

DSCN6731

DSCN6730

DSCN6724

DSCN6723

DSCN6719

DSCN6711

DSCN6709

DSCN6708

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.