Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Απεργιακός κλοιός με δύο συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο

Απεργιακός κλοιός με δύο συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη η χώρα καθώς δεν θα λειτουργεί σχεδόν τίποτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στο απεργιακό κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ανταποκρίθηκε το σύνολο των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων.
Δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε 48ώρη απεργία και σύμφωνα με το κλίμα που καταγραφόταν χθες στους κύκλους των εκπαιδευτικών του Αγρινίου η συμμετοχή τουλάχιστον σήμερα αναμένεται να είναι μεγάλη.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν εξάλλου και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ως τις 21 Οκτωβρίου όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου μάλιστα κήρυξε ανεπιθύμητους τους βουλευτές του Νομού που ψηφίσουν το Πολυνομοσχέδιο.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία όπως και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου .»Ο αγώνας αυτός δεν είναι πλέον μόνο για την αξιοπρέπειά μας, αλλά και για την επιβίωσή μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιατρικός Σύλλογος.
Οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ απεργούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες. Μέχρι και σήμερα Τετάρτη συνεχίζεται εξάλλου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.
Τα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου θα συμμετάσχουν στην απεργία που δυναμικά στηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος όπως εξάλλου και τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα βενζινάδικα καθώς η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία.
Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί έστειλαν το μήνυμά τους με την πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας. Δυναμικό παρών σε αυτή έδωσαν και οι ένστολοι της Αιτωλοακαρνανίας.

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο θα λάβουν χώρα σήμερα Τετάρτη. Το συντονιστικό των Φορέων και των κινημάτων του Αγρινίου καλεί σε συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Ειρήνης. Τη συγκέντρωση στηρίζουν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, η Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας, το Σωματείο Ραδιοταξί, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, το Σωματείο του ΕΚΑΒ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΛΤΑ, η ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, η Ε.Μ.Δ.Υ. Δ.Α.Σ. και οι «αγανακτισμένοι»

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του καλεί σήμερα  Τετάρτη 19 Οκτώβρη ,στις 9:30 το πρωί σε συγκέντρωση  στην Kεντρική Πλατεία Αγρινίου  ενώ το  απόγευμα στις 6μμ σε μηχανοκίνητη πορεία από το ΕΚΑ. Το πρωί  της Πέμπτης οργανώνει  στις 10:30 στην K. Πλατεία Αγρινίου νέα απεργιακή συγκέντρωση. Στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ καλούν και οι Γραμματείες της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και το ΜΑΣ και οι ακόλουθοι  συνδικαλιστικοί φορείς: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, Ένωση  οικοδόμων & εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα Ν. Αιτ/νιας, σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Αιτ/νιας, σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών, σωματείο ιματισμού, σύλλογος οδοντοτεχνιτών Αιτ/νιας, ΣΤΕΗ (ηλεκτροτεχνιτών),  σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ, επιτροπή αγώνα στους ΟΤΑ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.