Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Απεργιακό κάλεσμα στους επαγγελματοβιοτέχνες

Απεργιακό κάλεσμα στους επαγγελματοβιοτέχνες

Για τη σημερινή απεργιακή ημέρα, χθες η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας , απηύθυνε το ακόλουθο κάλεσμα:
απεργια 5Αγαπητοί συνάδελφοι, αύριο 27 του μήνα όλη η Ελλάδα απεργεί. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η ΓΣΕΒΕΕ, έχουν κηρύξει πανελλαδική κινητοποίηση. Η πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας και της εξαφάνισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι αυτή η πολιτική που οδήγησε 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο, 850.000 εργαζόμενους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ανεργία και 3,5 εκατομ. συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Στον προϋπολογισμό για το 2015 που κατέθεσε η κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις για successstory, δεν υπάρχει ούτε μια παρέμβαση για να δοθεί ώθηση στην ελληνική οικονομία. Αντιθέτως, οι δημόσιες επενδύσεις εξακολουθούν να συρρικνώνονται, νέες μειώσεις μισθών & συντάξεων προβλέπονται ενώ και οι πολυδιαφημιζόμενες μεταρρυθμίσεις φαίνεται να οδηγούν σε μεγαλύτερη συμπίεση της αγοραστικής δύναμης και της εγχώριας ζήτησης. Οι «μεταρρυθμίσεις» στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα συνεχίζουν να ακολουθούν το παράδειγμα αυστηρής λιτότητας, αυξάνοντας έτσι τη συσσώρευση του ιδιωτικού χρέους και υπονομεύοντας τη βιωσιμότητα δημοσίων εσόδων. Είναι σαφές ότι αυτός ο φαύλος κύκλος λιτότητας και αναποτελεσματικών μνημονίων δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Στα πλαίσια αυτά η ομοσπονδία καλεί όλους τους επαγγελματίες και βιοτέχνες να συμμετάσχουν στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συμμετοχή μας δυναμώνει τη φωνή μας. ΟΧΙ στην εξόντωση των ΜΜΕ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.