Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Η ΔΕΗ τοποθέτησε στύλους μεταφοράς ρεύματος μέσα στη Λίμνη Αμβρακία!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Η ΔΕΗ τοποθέτησε στύλους μεταφοράς ρεύματος μέσα στη Λίμνη Αμβρακία!

 

Με το φακό του Στέλιου Φούντα

       Η περιοχή της Λίμνης Αμβρακίας είναι προστατευόμενη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία του δικτύου «Natura 2000» για τη σπάνια περιβαλλοντική της σημασία και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που την εντάσσουν ως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες Λίμνες της Ελλάδας.
      Παρά του ότι η Λίμνη Αμβρακία είναι από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, η ΔΕΗ τελευταία κατασκευάζει δίκτυο μέσα στη λίμνη και τοποθέτησε στύλους – ξύλινες  κολώνες  μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και προκαλεί μεγάλη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον και στην αισθητική του τοπίου……..

        Φαντάζει αδιανόητο ο αισθητικός βιασμός που υφίσταται ένα  τέτοιο φυσικό μνημείο ανεκτίμητης βιολογικής και αισθητικής αξίας. Έτσι ο επισκέπτης αντί να βλέπει τη λίμνη και τον παράδεισο των πουλιών, θα βλέπει και τις κολώνες της ΔΕΗ με τα καλώδια!!

       Ο Στέλιος Φούντας που αγωνίζεται χρόνια για την προστασία του ευαίσθητου οικοσύστηματος της Λίμνης μας λέει σαρκαστικά: «Τι είν’ τούτο ωρέ παιδιά; Στην Αμβρακία, σε περιοχή Natura 2000; Δίκτυο της ΔΕΗ εντός του νερού; Ευτυχώς που δεν υπάρχουν κάστορες στην Αμβρακία, θα μέναμε από ρεύμα!!!».

       Εδώ και τώρα η ΔΕΗ να  δώσει εντολή ώστε  μεταφερθούν σε άλλο σημείο οι κολώνες και να αποδοθεί  άμεσα στους ντόπιους και στους επισκέπτες αυτό που επί αιώνες  είχαν, προστάτευαν, απολάμβαναν και καμάρωναν, την φυσική ομορφιά της λίμνης. 


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.