Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Απλή αριθμητική(και) για το Πανεπιστήμιο Αγρινίου

Απλή αριθμητική(και) για το Πανεπιστήμιο Αγρινίου

πρυτανης-640x480

Είναι βέβαιο ότι και πάλι θα ειπωθούν τα πάντα και για το Πανεπιστήμιο. Περιέργως οι πιο πολλοί συμφωνούν ότι ακολουθούμε μια προδιαγεγραμμένη γραμμή. «Όλοι το ήξεραν» ότι θα φύγει το Πανεπιστήμιο από το Αγρίνιο! Πώς το ήξεραν, μη με ρωτάτε. Μάλλον είχαν ψυλλιαστεί ότι η κ. Πρύτανης θα κινηθεί όπως κινείται και θα εκμεταλλευτεί ότι στη παρούσα φάση ο Λαός δεν κινητοποιείται κατά των κυβερνώντων γιατί κρατά την αναπνοή του και στοιχίζεται με την νέα εθνική Μεγάλη Ιδέα. Πού καιρός για Πανεπιστήμια σου λέει, θα κάνουμε ΤΩΡΑ τις κινήσεις μας που είναι όλοι σε χαύνωση μετά κάμποσου εθνικού οίστρου.

Καλό το timing. Μου αρέσει που φωνάζουν πιο δυνατά τι κάνει ο δήμαρχος και τι κάνει η Περιφέρεια εκείνοι που δεν πίστεψαν ποτέ στην Αυτοδιοίκηση. Όπως μου αρέσει που φωνάζουν πιο πολύ για την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών εκείνοι που έχουν βγάλει εκατομμύρια ανακοινώσεις για την Παιδεία πως «είναι ανάγκη, γίνεται για την καλλιέργεια του Ανθρώπου  και δεν παρέχεται σε σχέση με την αγορά εργασίας».

Πρόκειται για τη γνωστή υποκρισία που διαπερνά όλο ο πολιτικό φάσμα και διέλυσε τα πανεπιστήμια όπως και οτιδήποτε άλλο. Ο Παλαμάς κι ο Ξενόπουλος άλλωστε μιλάνε ακόμα και ως βαμμένα αγάλματα περισσότερο από όσο όλοι οι Πανούσηδες, οι Μπαλτάδες  και όλες οι φοιτητικές παρατάξεις μαζί, για όσα συμβαίνουν στην Παιδεία.

Κι επειδή όλα αυτά είναι μέρος της ίδιας υποκρισίας που λέει πως για όλα φταίνε μερικοί πολιτικοί κι ο Λαός(με κεφαλαίο) δεν φταίει και μπλα, μπλα, δημόσια δωρεάν αγαθά και μπλα, μπλα, μπλα,… ορίστε απλά μαθηματικά που βρήκε ο γράφων στο διαδίκτυο:

Αν 150  διαχρονικά διεφθαρμένοι πολιτικοί και 150 πλούσιοι φίλοι τους πάρουν από 20 εκατομμύρια έκαστος έχουμε 6 δις.
Αν 20,000 εργολάβοι και επιχειρηματίες πάρουν από 500 χιλιάδες έκαστος έχουμε 100 δις
Αν 3,000,000 «πολίτες» πάρουν από 50 χιλιάδες έκαστος έχουμε 150 δις.

Κάπως έτσι εκμαυλίστηκε ο Λαός και έμαθε να ψάχνει την ευθύνη μόνο στη πρώτη κατηγορία. Κάντε μια αναγωγή στα ποσά κάθε χρόνο και η απάντηση ταιριάζει σχεδόν στα πάντα.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΦΙΛΕ ΑΡΘΟΓΡΑΦΕ ΟΧΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΘΟΔΕΥΘΕΙ Η ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ? ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΕΛΕΟΣ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.