Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Αποδίδουν στην καθαριότητα οι πενταμηνίτες

Αποδίδουν στην καθαριότητα οι πενταμηνίτες

Μια βδομάδα μετά το ξεκίνημά τους η πόλη είναι σημαντικά καθαρότερη

Παρά τα αρχικά προβλήματα που υπήρξαν,  ως προς το που θα βρουν δουλειά για να απασχοληθούν οι προσληφθέντες με τις πεντάμηνες συμβάσεις για κοινωφελή εργασία στο Αγρίνιο, τελικά φαίνεται ότι η παρουσία τους ήταν μάλλον τονωτική για την πόλη. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περισσότερων πολιτών, τουλάχιστον στον τομέα της καθαριότητας, όπου είναι πιο εύκολο να γίνει η αποτίμηση ακόμη και από την εικόνα της πόλης, έχουν βοηθήσει πολύ. Σε άλλους τομείς όπως στις εσωτερικές υπηρεσίες ή στα έργα είναι ακόμα νωρίς, αλλά σίγουρα τα χέρια και τα μυαλά δεν πάνε χαμένα.

Ειδικά στη καθαριότητα πάντως έχει βελτιωθεί η εικόνα στο πάρκο σημαντικά αλλά και στην περιφέρεια της πόλης που τώρα φαίνεται πόσο έλειψε το προσωπικό που θα καθάριζε με το καροτσάκι. Η περιφέρεια άλλωστε του Αγρινίου περιλαμβάνει πολυσύχναστους  δρόμους όπως η Καρπενησίου, ο Περιφερειακός προς το Νοσοκομείο, οι οδοί προς το Πανεπιστήμιο, το στάδιο κ.α. Το ακόμα πιο παρήγορο είναι πως ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας είναι κυρίως γυναίκες -και πολλές από αυτές από ειδικές πληθυσμιακές ομάδες- που είναι πολύ θετικό ότι δείχνουν να νιώθουν εργαζόμενες και χρήσιμες. Υπάρχει μαρτυρία για νέους “πενταμηνίτες” υπαλλήλους πέριξ του πάρκου που δείχνουν πρωτοφανή ζήλο.

Φυσικά, επειδή στην Ελλάδα είμαστε, πέραν της ευχής να μην είναι ο πρώτος ενθουσιασμός που θα περάσει, ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί μια πιο σταθερή λύση ώστε να μην χρειάζεται να διαπιστώνουμε βελτιώσεις μόνο με προσωρινούς υπαλλήλους. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των οικονομικών καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι στην Πάτρα, που προσελήφθησαν νωρίτερα κατά 2 μήνες, δεν έχουν πληρωθεί ακόμα αν και δεν είναι κανόνας κάτι τέτοιο. Πάντως αυτή η τονωτική ένεση βάζει και ένα προβληματισμό για το πως θα μπορούσαν περισσότεροι άνθρωποι να βοηθούν σε τέτοιες υπηρεσίες και να πληρώνονται, έστω για συγκεκριμένο χρόνο. Διότι οι προσπάθειες, σε καιρό έλλειψης προσωπικού, να αποσπαστούν εργαζόμενοι σε άλλες δουλειές στην καθαριότητα δεν έχουν αποδώσει στους δήμους και λόγω απροθυμίας αλλά και λόγω μπερδέματος με τα προσόντα.

Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.