Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Αποκάλυψη για το Αγρίνιο… 239,85 ευρώ στον Μαυρίκο!

apoth

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» στο σημερινό της φύλλο έχει μια … αποκάλυψη που αναμιγνύει τον κατηγορούμενο για το γνωστό «δημοσιογραφικό» κύκλωμα εκβιαστών, εκδότη, δημοσιογράφο και εν γένει άνθρωπο των ΜΜΕ, κ. Μαυρίκο, με φορείς όπως αναφέρει, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πρώτη εντύπωση από τον τίτλο της εφημερίδας στο θέμα είναι η συσχέτιση του συστήματος Μαυρίκου με τη ΝΔ και ειδικά τον Σαμαρά, τον οποίο βέβαια ο εκδότης πολέμησε λυσσαλέα όταν κατάλαβε ότι ερχόταν στα πράγματα άλλος. Διαβάζοντας το θέμα, που μιλάει τελικώς για ζητήματα δημόσιας διοίκησης ή και για τον έτερο κατηγορούμενο κ. Μουσσά, διαπιστώνει κανείς ότι μια από τις εταιρίες του κ. Μαυρίκου είχε συνάψει συμβόλαια με διάφορους δήμους ανάμεσά τους και τον δήμο Αγρινίου.

Προς… απόδειξη κάποιας ύποπτης υπόθεσης λοιπόν έχει η εφημερίδα ένα τιμολόγιο από τις 5/3/2015 για το… ιλλιγιώδες ποσό των 239,85 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ. Κάτι που σημαίνει μάλλον ότι μιλάμε για κάποιο μικρό εκτυπωτικό έργο που έγινε εκτός Αγρινίου ή κάτι τέλος πάντων αυτή της τάξης μεγέθους.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι: τι ακριβώς αποδεικνύει αυτό; Δηλαδή ότι ο δήμος Αγρινίου έδωσε μια δουλειά 239,85 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ, σε μια εταιρία εντύπων ενός κατηγορούμενου για κάτι άλλο; Αποδεικνύει την ύπαρξη κάποιου συστήματος που έκανε αυτού του είδους τις δουλειές, που όμως δεν δείχνουν πουθενά παρανομία; Εκ πρώτης όψεως μπορεί κανείς να αναρωτηθεί αν η δουλειά που έγινε μπορούσε να γίνει στο Αγρίνιο και μόνο αυτό.

Διότι κάτι άλλο από συσχετισμούς όπως «με ποιο κόμμα είναι ο δήμαρχος» δεν φαίνεται. Πάντως τα «Παραπολιτικά» πρέπει να έχουν πολύ φτωχό ιδιοκτήτη για να θεωρούν άξιο λόγου τιμολόγιο ενός δήμου σαν το Αγρίνιο για ένα τέτοιο ποσό…

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.