Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Αποκλείουν τις μεταγραφές για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία.

Αποκλείουν τις μεταγραφές για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία.

unnamedΕίναι τουλάχιστον άδικο για άλλη μια φορά η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και κυρίως η Αιτωλοακαρνανία να βιώνει την αδικία ενός νόμου. Αυτή τη φορά υπεύθυνο είναι το Υπ. Παιδείας όπου αποκλείει μετεγραφέντες φοιτητές τόσο του ΤΕΙ όσο και του ΑΕΙ επειδή ανήκουν στο ίδιο ίδρυμα. Ως γνωστό το πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου ανήκει πλέον στο ΤΕΙ Δ. Ελλάδας και το πρώην Πανεπιστήμιο Δ. Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έτσι οι νεοεισαχθέντες φοιτητές δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής παρόλο που τηρούν κατά τα άλλα τους όρους και τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει, επειδή τα τμήματα ανήκουν στο ίδιο ίδρυμα. Συγκεκριμένα η Υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής» αναφέρει: ¨Η μεταφορά θέσεως εισαγωγής δύναται να πραγματοποιηθεί σε αντίστοιχες Σχολές/ Τμήματα που εδρεύουν σε διαφορετική πόλη και δεν επιτρέπεται η μεταφορά θέσης σε αντίστοιχο Τμήμα του ίδιου ΑΕΙ.¨
Καλείται λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας, σε αυτή την κρίσιμη για την κοινωνία περίοδο της οικονομικής κυρίως στενότητας, να διαλευκάνει την σύγχυση και ταλαιπωρία που βιώνει ο πολίτης της Αιτωλοακαρνανίας.
Διορθώνοντας μια ακόμα αδικία της ήδη άδικης συγχώνευσης των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων. Το σχέδιο Αθηνά δημιούργησε περισσότερα όπως διαπιστώνεται καθημερινά προβλήματα με την εφαρμογή του σε σχέση με αυτά που καλούνταν να επιλύσει.

Φωτάκης Φ. Βασίλης
Δημοτικός Σ. Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΕΣΥ ΚΥΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΑΘΗΚΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΒΑΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΤΟΛΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΑΕΙ ΠΟΥ Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ. ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΛΩΣ ΑΝ ΟΧΙ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ “ΑΔΥΝΑΜΑ” ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΑΡΘΡΑ.

  2. agriniofan

    δλδ σοβαρα το ιδιο ιδρυμα εχει παρομοιες σχολες που να δικαιολογουν μεταγραφη,σε διαφορετικες πολεις??Ποσο πιο αστεια να γινει η τριτοβαθμια εκπαιδευση σε αυτη την χωρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.