Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Αποκλεισμό του εργοταξίου αποφάσισαν εργαζόμενοι στο Άκτιο-Αμβρακία

Την Τρίτη στις 6.30 κατάληψη στην είσοδο του εργοταξίου της Κατούνας

Να αποκλείσουν την είσοδο του εργοταξίου στην Κατούνα,( ίσως και στο Δρυμό, αφού υπήρξαν και τέτοιες σκέψεις)αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο έργο Άκτιο-Αμβρακία, που τελούν ακόμα σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας και διεκδικούν δεδουλευμένα πολλών μηνών. Η κινητοποίηση προγραμματίστηκε για την Τρίτη στις 6.30 το πρωί και υπάρχουν σκέψεις αν υπάρξει σημαντική συμμετοχή η ίδια κίνηση να γίνεται κυλιόμενα κάθε μέρα για την επόμενη εβδομάδα. Εκεί θα υπάρξει σίγουρα συμπαράσταση από σωματεία του Εργατικού Κέντρου ειδικά με επαγγέλματα συναφή με τα δικά τους, όπως οικοδόμους, χειριστές εκσκαφικών κλπ.
Το που βρίσκεται η κατάσταση περιέγραψε  ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γ. Μπατής που τόνισε ότι όποιος επιστρέψει για δουλειά θα χάσει τα χρωστούμενα, καθώς και ότι δεν τους έχει γίνει καμιά σοβαρή πρόταση από τον εργοδότη έστω για μερικούς μήνες από τα χρωστούμενα. Υπήρχαν όμως και παρεμβάσεις από όλους τους συγκεντρωμένους και ήταν μεγάλος ο προβληματισμός γιατί η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μικραίνει συνεχώς ενώ αρκετοί έχουν πάει για δουλειά. Παράλληλα τέθηκαν και άλλα ζητήματα όπως ότι στο εργοτάξιο έχουν γίνει προσλήψεις που δεν απαγορεύονται από το νόμο,ή  ότι κάποιοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και αν έστω ένας  τα αποσύρει θα υπάρξει πρόβλημα, την ώρα ακόμα ισχύει το καθεστώς επίσχεσης εργασίας.
Ο πρόεδρος του σωματείου υποστήριξε ότι μόνο αν πείσουν και όσους πάνε για δουλειά να σταματήσουν μπορεί να γίνει κάτι, αλλά “αυτό δεν μπορεί να γίνει με το ζόρι”. “Το μόνο που έχει αποτέλεσμα είναι η δική μας συμμετοχή, μόνο αυτό μετράνε”, εξήγησε λέγοντας ότι ο ίδιος όποτε έχει πάρει χρωστούμενα τα έχει πάρει μετά από αγώνα. Γενικότερα πάντως υπήρξε προβληματισμός για τις εξελίξεις καθώς παρατηρείται και κινητικότητα εργατών ανάλογα με τις ανάγκες από εργοτάξιο σε εργοτάξιο, κάτι που δεν μπορεί να απαγορευτεί.
Πριν τη σύσκεψη στο χώρο βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρεμένος για να δηλώσει ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων αλλά ένας μικρός αριθμός από τους συγκεντρωμένους ήταν επικριτικοί απέναντι στους βουλευτές γιατί δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα, εκτός από τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Μωραΐτη. Μάλιστα σε κάποια στιγμή ανέβηκαν σε υψηλό βαθμό και οι τόνοι στη συζήτηση, ευτυχώς πάντως χωρίς κάποια παρεκτροπή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.