Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Απολογισμός εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής

Στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας τον Ιούνιο 2013 με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης .ostiki

Απευθυνθήκαμε σε

Γυναίκες άνω των 40 ετών

Γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση

Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης

Γυναίκες που έχουν προβλήματα με το θυρεοειδή

Γυναίκες που έχουν στην οικογένεια βεβαρυμμένο ιστορικό οστεοπόρωσης.

 

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Αγρινίου και συνολικά εξετάστηκαν 3000 περίπου γυναίκες εκ των οποίων 2000 εξετάστηκαν στο Αγρίνιο στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου και οι 1000 στις 9 περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας: Στράτου, Νεάπολης, Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου, Μακρυνείας, Θεστιέων, Παραβόλας, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων.

 

Για την υλοποίηση αυτής της δράσης συνεργαστήκαμε με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας, τους εθελοντές γιατρούς, νοσηλεύτρια και Επισκέπτρια Υγείας του Κοινωνικού Ιατρείου και τους γιατρούς των Αγροτικών Ιατρείων.

 

Η κ. Μαργαρίτα Σερπάνου, αρμόδια Αντιδήμαρχος δήλωσε: «Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται μαζικά. Η οστεοπόρωση θεωρείται “σιωπηλή νόσος”, η θεραπεία της έγκειται στη πρόληψη. Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας. Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό του έργο.

Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης τέτοιες δράσεις ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας. Οι συμμετέχοντες έμειναν ικανοποιημένοι και εξέφρασαν την επιθυμία για επανάληψη του προγράμματος, αλλά και για την υλοποίησης παρόμοιων δραστηριοτήτων, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη της υγείας τους».

 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.