Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Απορίες για τον ψεκασμό ενός λαού

Απορίες για τον ψεκασμό ενός λαού

vlakeias

Χτες ήταν η μέρα ψεκασμού. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος το κυκλοφόρησε πρώτος και ποιος έχει τους πιο πολλούς ακολούθους στο twitter που να τους αρέσει να φοβούνται και τη σκιά τους. Πάντως χτες ήταν το θέμα της συζήτησης παντού. Στο σχολείο που πήγα να πάρω το παιδί οι μισοί γονείς ένιωθαν χάλια και αυτό οφειλόταν στον ψεκασμό, ήταν εμφανές. Προσωπικά κι εγώ ένιωθα χάλια γιατί με πονούσαν όλες οι παλιές πληγές και εγχειρήσεις, από την υγρασία.

Δεν θα διολισθήσω στον πειρασμό να διασκεδάσω όλη την κατάσταση ούτε φυσικά και να αναφέρω για εκατομμυριοστή φορά τι λένε οι πιλότοι για τέτοια θέματα. Αυτό που με προβληματίζει είναι το αστραπιαίο της είδησης αφενός, που περιέργως το παρατηρώ σε μέρες αναταραχής. Χτες είχε αναβρασμό για τις δηλώσεις των περίφημων εφέδρων, τσουπ και η θεωρία του ψεκάσματος και “γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε”. Αφετέρου, το άλλο που με προβληματίζει είναι το πόσοι σοβαρότατοι άνθρωποι ,με  εξαιρετικό επίπεδο, φαίνεται να μην πείθονται από τις επιστημονικές εξηγήσεις. Το χτεσινό τηλεφώνημα τακτικού επισκέπτη, με επίπεδο και μόρφωση πολύ άνω του μέσου, ήταν ενδεικτικό: δεν μας έλεγε ότι είναι βέβαιος ή ότι θέλει να πάρουμε άμεσα θέση, αλλά ότι ίσως θα έπρεπε να το ψάξουμε σε βάθος χρόνου.

Νομίζω ότι όλα αυτά είναι έλλειψη κοινωνικής συνοχής και εμπιστοσύνης και κατόπιν αδυναμία να εξηγήσουμε τι αντιδράσεις μας. Έχουμε εκπλαγεί και οι ίδιοι με τις αντιδράσεις μας, όλων των ειδών. Από την άλλη όταν σε μια εφημερίδα στην ίδια σελίδα αρθρογραφεί η κυρία που τρέχει στα δικαστήρια τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ για το “ψεύτικο έλλειμμα που μας πήγε στο Μνημόνιο” και συγχρόνως υπάρχει άρθρο για το πως μας ρίχνουν…κατασταλτικά ραδιοκύματα από το Ισραήλ, τι μπορείς να πεις.

Για το καθαρά πρακτικό θέμα η απορία που έχω είναι η εξής: Ας πούμε ότι είμαι η κυβέρνηση του Αντίχριστου,με Αμερικάνους, Σιωνιστές και προαιώνιους εχθρούς των Ελ, μαζί. Αποφασίζω να ψεκάσω όλη τη χώρα από Κέρκυρα σε Ρόδο και από Θράκη σε Καστελόριζο.Το κάνω την ίδια μέρα και ώρα και με πόσα αεροσκάφη ώστε να το βλέπει μέσα σε 2 ώρες ολόκληρη η Ελλάδα; Πόσα αεροσκάφη θέλω και πόση ποσότητα από ψεκαστικό νευροδιαβιβαστή; Πως απογειώνομαι από μέρη που δεν έχουν αεροδρόμιο. Με ανεμόπτερα και φλιτ σαν αυτό για τα έντομα;

Ορίστε, άρχισα την πλάκα και θεωρώ ότι για κάποιους που ανησυχούν δεν πρέπει. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, αυτά που λέει για παράδειγμα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ(και πρώην συνδικαλιστής νοσοκομείου)για τις καταλήψεις -και ευτυχώς δεν τον ακολουθούν οι καθηγητές των τοπικών ΕΛΜΕ που δείχνουν ευθύνη και σύνεση-μόνο μετά από ψεκασμό λέγονται.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.