Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Απορρίπτουν την πρόταση της ΥΠΕ οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

nosokomeio2Η πρόταση της 6ης ΥΠΕ για την αναδιάρθωση του υγειονομικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί βάσει διαβούλευσης ωστόσο ήδη καταγράφονται αντιδράσεις, ειδικά στο Μεσολόγγι που διεκδικεί την διοικητική αποσύνδεση των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, χθες στο χώρο του ιδρύματος έλαβε χώρα σύσκεψη αναφορικά με την πρόταση της 6ης ΥΠΕ για τις δομές υγείας. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν διευθυντές υπηρεσιών και ιατρικών τμημάτων από όλη τη δομή του Νοσοκομείου.
Ομοφώνα αποφασίστηκε να μην γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΥΠΕ όσον αφορά στα Νοσοκομεία.
Αντιθέτως παραμένει σταθερή η απόφαση, που περιγράφεται στο τελευταίο ψήφισμα με τις υπογραφές όλων των φορέων του νομού, για «διοικητική αυτονομία –αποσύνδεση με απρόσκοπτη και πλήρη κάλυψη της λειτουργίας σε καθημερινή βάση του συνόλου των κλινικών και των λοιπών τμημάτων και των δύο Νοσοκομείων (Αγρινίου και Μεσολογγίου), που περιλαμβάνει το οργανόγραμμά τους, καθώς και του συνόλου των δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας».
Όπως διαμηνύεται από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, όταν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση από την ΥΠΕ, θα παρουσιάσουν «συγκεκριμένη πρόταση τροποποίησης οργανισμού που να καθορίζει τις πραγματικές ανάγκες για την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου , τόσο σε προσωπικό όσο και σε τμήματα (π.χ. Ορθοπεδική κ.α)».
-Αναφορικά με το πρωτοβάθμιο επίπεδο δομών στη περιοχή οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αναφέρουν πως έχουν σοβαρές επιφυλάξεις και περιμένουν να ακούσουν και τη θέση των εκεί εργαζομένων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. hello!!!!

    Νοσοκομείο έχουν. ΄Ενα δικό τους συμβούλιο χρειάζονται οι άνθρωποι για να….ξεπεισμώσουν (αυτονομία το είπαν). Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι Μεσολογγίτες .. χτενίζονται. ΄Οσο για τους …. αριστερούς συνδικαλιστές που θα μιλήσουν και θα υποβάλουν προτάσεις όταν …. γίνει το δικό τους, κρίμα!!!!!.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.