Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Αποστολόπουλος: Θα γκρεμίζονται πρώτα τα πολυτελή αυθαίρετα!

Αποστολόπουλος: Θα γκρεμίζονται πρώτα τα πολυτελή αυθαίρετα!

Σε ένα μήνα το Γενικό Πολεοδομικό του Αγρινίου

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο πλαίσιο των επαφών του στο Αγρίνιο με την Πυροσβεστική και τους δασάρχες της περιοχής, έκανε ορισμένες δηλώσεις στα ΜΜΕ και έδωσε σημαντικές ειδήσεις.
Σε ότι αφορά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού έδωσε τα στοιχεία που έχει περιγράψει το agrnionews.gr στο παρελθόν και αποτυπώνουν μια ζοφερή πραγματικότητα. Τόνισε ότι υπήρξε για πρώτη φορά δορυφορική αποτύπωση από τις υπηρεσίες ώστε να υπάρξει ένταξή τους στη συνέχεια είτε στο Πράσινο Ταμείο είτε στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Σημείωσε, δε, ότι υπάρχει συνεργασία και με τον περιφερειάρχη ώστε να ενταχθούν στα προγράμματα αυτά και μη δασικές περιοχές.
Οι ειδήσεις όμως ήρθαν αργότερα όταν περιέγραψε την κατάσταση με τα αυθαίρετα λέγοντας ότι είναι βούληση της Πολιτείας να κατεδαφίζονται και στην περιοχή μας κάτι τέτοιο θα γίνει με αρχή από τις πολυτελείς κατοικίες. Σημείωσε παράλληλα πως η περιοχή με τα περισσότερα αυθαίρετα στο νομό είναι αυτή του Μενιδίου.
Τέλος ο κ. Αποστολόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Αγρινίου λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες δεν θα πρέπει να αφήνουν τέτοιες εκκρεμότητες για πάνω από έξι μήνες αποκαλύπτοντας ότι το Γ.Π.Σ. του Αγρινίου θα έχει υπογραφεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.