Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Αποσύρθηκαν αποξηραμένα φρούτα από την τοπική αγορά

indexTο Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης Π. Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών ενημέρωσε της Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τρόφιμο μη ασφαλές-μη κανονικό (κοκτέιλ αποξηραμένων φρούτων Ταϊλάνδης), το οποίο εταιρεία με έδρα  στο 4ο χιλ Αμφιλοχίας-Αγρινίου είχε προμηθευτεί από την Παπαδόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. . Για το προϊόν αποφάνθηκε η αρμόδια Χημική Υπηρεσία, διότι βρέθηκε να περιέχει χρωστική Ε110 σε συγκέντρωση 22mg/kgr, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 10mg/kgr για αυτή την κατηγορία τροφίμου.
Το Τμήμα Εμπορίου Αγρινίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης προέβη σε έλεγχο στην εταιρεία με έδρα στο 4ο χιλ Αμφιλοχίας-Αγρινίου και διαπίστωσε ότι είχε επιστρέψει 98 κιλά στην εταιρεία Παπαδόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. και απέσυρε από τα καταστήματα που είχε προμηθεύσει με το ακατάλληλο προϊόν, 28 κιβώτια συνολικού βάρους εκατόν οχτώ (108) κιλών.
Τα αποσυρθέντα τρόφιμα (αποξηραμένα φρούτα ) κατασχέθηκαν και εν συνεχεία κατεστράφησαν με το υπ. αρ. 0511/3-2-2014 πρωτόκολλο κατάσχεσης – καταστροφής από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου με έκχυση χλωρίνης και εν συνεχεία απόρριψη σε απορριμματοφόρο του Δήμου Αγρινίου .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.