Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Παρουσια Πεταλωτή αποτίμηση και συντονισμός στο τοπικό “Κίνημα”

Παρουσια Πεταλωτή αποτίμηση και συντονισμός στο τοπικό “Κίνημα”

Η Δημοτική Ομάδα Πρωτοβουλίας Αγρινίου, μέσα από προτάσεις ανέδειξε χθες 14 συνολικά μέλη που θα συνεδριάσουν άμεσα για να συγκροτήσουν την επταμελή Συντονιστική Γραμματεία  για τον δήμο Αγρινίου.

1Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου η συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας  Πρωτοβουλίας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του δήμου Αγρινίου, όπου υπήρξε πολύωρη συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος καθώς και για την οργάνωση του Κινήματος σε επίπεδου Καλλικρατικού δήμου Αγρινίου.Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο πρώην υπουργός και εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Γιώργος Πεταλωτής.

Στην εισήγηση του  ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετώπισε με τη δημιουργία του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και χαρακτήρισε «ηρωική πράξη» το γεγονός ότι  κάτω από πλήθος αντιξοοτήτων, βρέθηκαν στελέχη σε όλη την Ελλάδα,  συγκροτήθηκαν ψηφοδέλτια και κινητοποιήθηκε κόσμος μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικασία. «Μπορεί ο στόχος εισόδου στη βουλή να μην επιτεύχθηκε και αυτό να απογοήτευσε αλλά μπροστά τις πολύ πυκνές πολιτικές εξελίξεις που υπάρχουν, οφείλουμε να προχωρήσουμε και να οργανωθούμε. Είναι παρήγορο ότι υπάρχει κόσμος που έρχεται, που ακούει και συμμετέχει, σε μια περίοδο όπου κυριαρχεί μια πολιτική αμηχανία, όταν η χώρα μέρα με τη μέρα κινδυνεύει με τις αντιφάσεις, την ατολμία και τα πισωγυρίσματα της κυβέρνησης. Το Κίνημα αποτελεί μια μεγάλη συνιστώσα της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Μπορεί να μην πέτυχε την είσοδο του στη βουλή, αλλά έχει ένα μεγάλο στελεχιακό δυναμικό, υπάρχει αποφασιστικότητα, γιατί ακριβώς αναδεικνύεται ένα σοβαρό έλλειμμα στην άσκηση πολιτικής στη χώρα.» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής.

Τόνισε ακόμη πως από μια υποτιθεμένη κυβέρνηση της αριστεράς, έχουμε φτάσει στο σημείο να συγκυβερνά μια ακραία και δημαγωγική έκφραση της δεξιάς: «Αποδεικνύεται σε πολλά σημεία και επιλογές ότι η δεξιά του κ. Καραμανλή είναι παρούσα στη σημερινή κυβέρνηση. Εμείς σαν Κίνημα του προοδευτικού χώρου ακολουθούμε με συνέπεια τις θέσεις μας, υπερασπιζόμαστε τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα δυο χρόνια της κυβέρνησης Παπανδρέου και αυτές θα είναι οι προτάσεις μας στο σημερινό πολιτικό σκηνικό που δυστυχώς είναι θολό και αβέβαιο.»

Η χθεσινή σύσκεψη στο Αγρίνιο, αποτέλεσε μια εσωκομματική διαδικασία που ταυτόχρονα διεξάγεται σε πολλές περιοχές της χώρας , για τη δημιουργία Δημοτικών Ομάδων Πρωτοβουλίας και την ανάδειξη Συντονιστικών Γραμματειών, που στη συνέχεια θα συγκροτήσουν τα νομαρχιακά και περιφερειακά όργανα. Βασική ευθύνη των προσωρινών αυτών οργάνων είναι να ξεκινήσουν και να οργανώσουν  τον διάλογο μέχρι την διεξαγωγή του Συνεδρίου του Κινήματος.

Η Δημοτική Ομάδα Πρωτοβουλίας Αγρινίου, μέσα από προτάσεις ανέδειξε  χθες 14 συνολικά μέλη που θα συνεδριάσουν άμεσα για να συγκροτήσουν την επταμελή Συντονιστική Γραμματεία του Κινήματος για τον δήμο Αγρινίου.

unnamed

3

unnamed

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. ej.and

  ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΙΦΡΑΓΚΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΟΝΑΧΟΦΑΗΔΕΣ.
  ΔΕΝ ΞΑΝΑΧΕΙ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.
  ΤΩΡΑ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ.

 2. Γιώργος

  Το πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα στο κίνημα φαίνεται απο το σοβαρό ύφος του κυρίου με τα γυαλιά. Τις άλλες εκλογές πιστεύω μετά απο αυτά το κίνμα να έλθει πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.