Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Β΄ ΕΛΜΕ: Ξεκινά πενθήμερη απεργία στις 16 Σεπτέμβρη

Β΄ ΕΛΜΕ: Ξεκινά πενθήμερη απεργία στις 16 Σεπτέμβρη

DSCN5815

Με βασικό αντικείμενο συζήτησης τις επόμενες δράσεις τους απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις που πλήττουν τον κλάδο πραγματοποιείται η έκτακτη Γενική Συνέλευση των καθηγητών της Β’ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Από την ΟΛΜΕ δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη εισήγηση και οι δύο βασικές προτάσεις από πλευράς παρατάξεων είναι οι εξής: Η ΔΑΚΕ το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΚ καθηγητών προτείνουν για την πρώτη εβδομάδα του νέου σχολικού έτους διήμερη απεργία στις 18 και 19 Σεπτέμβρη μαζί δηλαδή με αυτή της ΑΔΕΔΥ που ήδη έχει προκηρυχτεί, ενώ η κοινή πρόταση που κατεβάζουν οι υπόλοιπες παρατάξεις είναι οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με επανεκτίμηση της κατάστασης με Γενικές Συνελεύσεις στο τέλος κάθε εβδομάδας.

Εφιαλτικό χαρακτήρισε το φετινό καλοκαίρι ο πρόεδρος της Β’ΕΛΜΕ κ. Γιώργος Καραμητσόπουλος, ο οποίος και στην αρχή της συνέλευσης υπενθύμισε τις δράσεις που έλαβαν οι καθηγητές και κυρίως εκείνοι της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κατά τη διάρκειά του, οι οποίοι είδαν εν μία νυκτί  να χάνουν τις δουλειές τους, μετά τις αποφάσεις για κατάργηση πολλών ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

Πολλοί ήταν οι καθηγητές που μίλησαν στη συνέλευση, τόση που η διάρκειά της κατέληξε πολύωρη,  ανάμεσά τους και κάποιοι που έχουν δει τα ονόματά τους στη λίστα εκείνων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Παρών στη συνέλευση ήταν μάλιστα εκπροσωπώντας τους Δασκάλους και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων -Νηπιαγωγών Αγρινίου -Θέρμου κ. Σπύρος Αδάμης. «Θεωρούμε τον αγώνα σας, αγώνα μας και τα προβλήματά σας, προβλήματά μας. Γιατί αυτό που τώρα συμβαίνει σε εσάς, μπορεί αργότερα να συμβεί και σε εμάς», είπε ο κ. Αδάμης απευθυνόμενος στους καθηγητές.

Στη συνέλευση έδωσαν το παρόν περίπου 180 εκπαιδευτικοί. Κατά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο τέλος οι παρόντες ήταν αρκετά λιγότεροι.

NEOTEΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στη συνέλευση  υπερψηφίστηκε, με συντριπτική πλειοψηφία, η πρόταση των ΣΥΝΕΚ και των Παρεμβάσεων για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες αρχίζοντας από τις 16 Σεπτέμβρη. 

DSCN5818

DSCN5819

DSCN5821

DSCN5822

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.