Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Αποφασεις για σύνδεση Λευκάδας με Ιόνια Οδό

Αποφάσεις για Ιονια Οδό πήρε η Επιτροπή Μεγάλων Εργων, που συνεδρίασε χτες για πρώτη φορά υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα.
Στη συνεδρίαση μετείχαν ακόμα οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας Λ. Κατσέλη, Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, Επικρατείας Χ. Παμπούκης και Πολιτισμού Π. Γερουλάνος.
Στη χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μεγάλων Εργων αποφασίστηκε εκτός των άλλων να προχωρήσει και το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας. Το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών περιλαμβάνει συγκεκριμένα δύο έργα. Το πρώτο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας σύνδεσης της πόλης της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία. Θα υλοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης στα πρότυπα της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτιο- Πρέβεζα.
Το δεύτερο έργο αφορά τη σύνδεση της Λευκάδας με τον άξονα Ακτιο-Αμβρακία και κατ΄ επέκταση με την Ιόνια Οδό. Στη χτεσινή συνεδρίαση, συζητήθηκαν ακόμα τα προβλήματα των συμβάσεων παραχώρησης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Επιτροπή αποφάσισε τη σύσταση ομάδων εργασίας αποτελούμενη από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίες μέχρι τις 30 Ιουλίου θα οριστικοποιήσουν και θα υποβάλουν για έγκριση στην Επιτροπή Μεγάλων Εργων νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις. Οι ρυθμίσεις θα αφορούν συγκεκριμένα την επιτάχυνση των διαδικασιών σε σχέση με τη χρηματοδότηση και οικονομική παρακολούθηση των έργων, τις απαλλοτριώσεις και επιτάξεις γης, τις αρχαιολογικές έρευνες, τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις, τα διόδια και τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων και τα δίκτυα των κοινωφελών οργανισμών
www.tanea.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.