Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

“Από πρώτο χέρι”: Τελευταίες παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο

“Από πρώτο χέρι”: Τελευταίες παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο

unnamedΣάββατο 9:00 μμ και Κυριακή 8:00 μμ

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο Μικρό Θέατρο με μεγάλη επιτυχία έως και 30 Μαρτίου.Μικροί και μεγάλοι με βουρκωμένα μάτια και πικρά χαμόγελα γεμίζουν κάθε Σαββατοκύριακο την αίθουσα του Μικρού Θεάτρου.Η συγκίνηση είναι μεγάλη και για τους συντελεστές της παράστασης «Από πρώτο χέρι» .Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο καλλιτεχνικό πάρε δώσε με το κοινό, καθώς και με την ιστορία του καπνού και του τόπου μας.

Τρεις νέες ηθοποιοί με Αγρινιώτικες ρίζες, με υλικά τις πραγματικές μνήμες και αφηγήσεις των ανθρώπων, που εργάστηκαν είτε ως καπνεργάτες είτε ως αγρότες-καλλιεργητές στα καπνά του Αγρινίου ,συνθέτουν μια παράσταση – ύμνο στον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων και στην πατρογονική γή. Γυρίζοντας στη ρίζα της πόλης και της φύσης τους αναζητούμε να θυμηθούν και να εμπνευστούν από το Σίσσυφο “πείσμα ζωής” αυτών των ανθρώπων που στην ουσία έχτισαν και “άνδρωσαν” τις πόλεις του καπνού ,κάνοντας αυτές διάσημες μέσα από την ελληνική γή.
Η επίσης Αγρινιώτισσα σκηνοθέτης, Γεωργία Μαυραγάνη επενδύει καλλιτεχνικά σε μνήμες και εμπειρίες από γιαγιάδες, παραγιαγιάδες, παππούδες και παιδιά που μεγάλωσαν και ωρίμασαν μέσα στη μυρωδιά και την κόλλα του καπνού. Χώμα, γη, δάκρυα, γέλια, καπναποθήκες, όνειρα, χωράφια, έρωτες, κόπος, τσακωμοί και μια ανεξήγητη επιθυμία επιστροφής σε εκείνη την εποχή. Ένα σωρό απορίες βαθιές για πρόσωπα και πράγματα παλιά που μας γυρίζουν πίσω…
Η θεατρική παράσταση «Από πρώτο χέρι», είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης έρευνας των συντελεστών της, που στηρίζεται σε αφηγήσεις καπνεργατών και καλλιεργητών καπνού του Αγρινίου, σε πληροφορίες από το βιβλίο του Ευάγγελου Παπαστράτου «Η δουλειά κι ο κόπος της», σε ιστορικά στοιχεία που προκύπτουν από το ιστορικό δοκίμιο «Καπνεργάτες – οι κυνηγοί του ονείρου» του Αριστείδη Μπαρχαμπά, και σε μια σειρά συναισθηματικών, λογοτεχνικών και μουσικών συνειρμών.
Ιστορίες ανθρώπων που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας με τις φωνές τους να σπάνε, με τα μάτια τους να δακρύζουν και με την αδημονία για το πότε θα είναι έτοιμη η παράσταση. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ – μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου – στο οποίο συμμετέχει όλο το Αγρίνιο με εικόνες, μνήμες, εμπειρίες, μαρτυρίες και κυρίως, με μυρωδιά – ψυχή καπνού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθός σκηνοθέτη – σκηνικά, κοστούμια: Λίλη Κυριλή
Καλλιτεχνικός συνεργάτης – φωτογράφιση: Αντώνης Μίκροβας
Φωτισμοί – Ήχοι: Δημήτρης Κολοβός

Παίζουν: Κατερίνα Καραδήμα, Φρύνη Θετάκη, Δανάη Σπηλιώτη.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 9:00 μμ και ΚΥΡΙΑΚΗ 8:00 μμ
ΕΩΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ.
Για 9 μόνο παραστάσεις
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό
7 ευρώ φοιτητικό – ανέργων
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΚΕΝΤΡΟΥ 26 ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΗΛ.2641046619
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κατερίνα Καραδήμα

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.