Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Από σήμερα ξεκινά η καταπολέμηση της αφισορύπανσης στο Αγρίνιο (video)

Από σήμερα ξεκινά η καταπολέμηση της αφισορύπανσης στο Αγρίνιο (video)


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν λίγη ώρα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αγρινίου κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης πλαισιωμένος από τoν προϊστάμενο καθαριότητας κ. Θύμιο Κομματά και τον προϊστάμενο κοινοχρηστων χώρων κ. Γιάννης Αναστασίου. Όπως ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ από σήμερα ξεκινά η συλλογική προσπάθεια για να καθαριστεί η πόλη του Αγρινίου από την αφισορύπανση.
IMG_0230Όπως ανέφερε ο κ. Καλαμπαλίκης από σήμερα έχουν βγει τα συνεργεία του δήμου και βγάζουν αφίσες αλλά και αγγελτήρια από γραφεία κηδειών από σημεία που αυτό δεν επιτρέπεται. Έγινε σαφές ότι η εφαρμογή του μέτρου αφορά όλους τους χώρους, όποια δικαιοδοσία κι να υπάρχει γι’ αυτούς, όπως π.χ και στις κολώνες της ΔΕΗ ή τα σταντ που ανήκουν στον ΟΤΕ ή άλλες υπηρεσίες. «Στόχος μας είναι μια πιο όμορφη πόλη, που σημαίνει πρωτίστως μια καθαρή πόλη», ανέφερε ο αντιδήμαρχος αναφέροντας επίσης πως «είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με τις αφίσες και την κάθε μορφής ρύπανση στους τοίχους».
Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των γραφείων κηδειών και μετά από συνεννόηση εκείνοι υπέδειξαν σημεία όπου θα στηθούν 35 ειδικά σταντ, με 8 θέσεις το καθένα, τα οποία εγκρίθηκαν από τον δήμο. Ανάλογη συνάντηση υπήρξε και με τους επαγγελματίες της εστίασης, τον Εμπορικό Σύλλογο κλπ για ταμπλό που θα είναι στις στάσεις λεωφορείων για την ανάγκη της διαφήμισης, και επίσης επιλέχτηκαν 34 σημεία σε τέτοιες στάσεις σε περιοχές όπως τα Τρία Φανάρια, η Χ. Τρικούπη, το Πανεπιστήμιο, το Πάρκο, ο Άγιος Κωνσταντίνος, τα Δικαστήρια, η Μαβίλη, το Δοκίμι κ.α. Στις θέσεις αυτέ μπορούν να μπαίνουν από 5 έως 10 αφίσες, «όπως συμβαίνει σε όλες τις πόλεις του κόσμου», όπως ανέφερε ο κ. Καλαμπαλίκης.
Σχετικά με τις ποινές και τα πρόστιμα ειπώθηκε ότι αυτά θα είναι τα αποφασισμένα στα ανάλογα δημοτικά συμβούλια και θα ισχύσουν χωρίς εξαιρέσεις, παρότι όπως ανέφερε ο κ. αντιδήμαρχος ελπίζει να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να υπάρξει συνεργασία από όλους. Πάντως δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ια πειστούν να μην αφισορυπαίνουν κόμματα, ομάδες, συλλογικότητες, νεολαίες κλπ που έχουν μάθει διαφορετικά εδώ και δεκαετίες.

IMG_0231

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Enzo

    με τα γκραφιτι τι θα γινει? εχουν γεμισει ολη την πολη, εκει ειναι το προβλημα. αν οι αφισες ειναι προβλημα τα γκραφιτι ειναι ακομα σοβαροτερο γιατι ρυπαινουν ξενες περιουσιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.