Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Από τα γενικά…. στα τοπικά…

Από τα γενικά…. στα τοπικά…

Γράφει η Δήμητρα Κουνέλη(δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του Σκάι)
Μόνο ως κακής ποιότητας θέατρο σκιών μπορεί να χαρακτηριστεί το σήριαλ- γιατί σήριαλ έχει γίνει πια- της πολύκροτης υπόθεσης Ζαχόπουλου , μιας υπόθεσης που μας έχει απασχολήσει σχεδόν δύο μήνες . Μια ολόκληρη χώρα παρακολουθεί τους ηθοποιούς- μαριονέτες, τους σκηνοθέτες, ακόμη και τους κομπάρσους που επιχειρούν μέσα από τη μικρή συμμετοχή τους στην υπόθεση να αποκτήσουν τα 15 λεπτά της δημοσιότητας που τους αναλογούν. Αποτέλεσμα, η απόλυτη απαξίωση θεσμών, προσώπων και επαγγελμάτων, όπως αυτού της δημοσιογραφίας… και ενώ ήταν κοινό μυστικό στους ανθρώπους που εργάζονται στα ΜΜΕ το σαθρό οικοδόμημα της διαπλοκής πολιτικής και λίγων μεγαλο-δημοσιογράφων , τώρα πια έγινε εμφανές και στον πιο αφελή ή ‘ αθώο’ πολίτη αυτής της χώρας..
Έπειτα, η υπόθεση της Siemens που αποκαλύπτεται σιγά σιγά και που οι καλά γνωρίζοντες επιμένουν ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της νεότερης ιστορίας. Ο χορός της μίζας που λέγεται ότι στήθηκε ενόψει και της πρεμούρας μας να προλάβουμε άρον άρον να οργανώσουμε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή άψογους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι άνευ προηγουμένου!!!
Μέσα στο ζοφερό κλίμα των ημερών τίποτα δε φαίνεται να λειτουργεί τόσο σε επίπεδο πολιτικής όσο και στο επίπεδο της επίλυσης των απλών, καθημερινών προβλημάτων. Και επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, αλήθεια τι γίνεται στο Αγρίνιο; Πού είναι το πολύφερνο καινούριο νοσοκομείο της πόλης που έχει γίνει πια το γεφύρι της Άρτας; Ποια είναι η γυναίκα του πρωτομάστορα που πρέπει να θυσιαστεί για να γίνει πραγματικότητα αυτό που έχουν υποσχεθεί κυβερνώντες και μη;
Μέσα σε όλα αυτά, οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου κατάλαβαν πρώτοι αυτό που πρέπει πλέον να γίνει συνείδηση όλων.. ότι μόνο με ομαδική δουλειά, με πρωτοβουλίες οργανωμένες μπορούν να φτάσουν στο στόχο τους! Εύγε παιδιά!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.