Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Από την Παρασκευή έπρεπε να έχουν κλείσει τα δημόσια ΚΤΕΟ!

Από την Παρασκευή έπρεπε να έχουν κλείσει τα δημόσια ΚΤΕΟ!
 Ούτε ένα δημόσιο ΚΤΕΟ με  πιστοποίηση και στο νομό μας, μετά από  διαρκείς παρατάσεις. Έπρεπε να χουν κλείσει από την Παρασκευή! Παράταση “νύχτα” μέχρι την 1η Ιουλίου;

Τα δημόσια ΚΤΕΟ δεν έχουν ακόμη πιστοποιηθεί και βρίσκονται σε νομικό κενό και στην περιοχή μας , ενώ το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης προχωρά στην ανασυγκρότηση των μεικτών κλιμακίων τεχνικού ελέγχου. Αθηναϊκή ΜΜΕ αναφέρουν ότι  ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Καλογιάννης έδωσε μία τελευταία παράταση για την εγκατάσταση του – κατά νόμον – απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα κτεο έως τις 30 Ιουνίου 2013, ενώ σύμφωνα με το νόμο Βορίδη και με σαφή αναφορά στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε η πιστοποίηση των δημοσίων ΚΤΕΟ  θα έπρεπε να είχε γίνει έως το τέλος του 2102, αναφέροντας ρητά “πως όποιος ΚΤΕΟ δημόσιο ή ιδιωτικό δεν διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση μέχρι τις 5/1/2013 θα αναστέλεται η λειτουργία του”. Για να γίνει αυτό, όμως, θα έπρεπε  να αποκτήσουν τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και κάμερες, αλλά και να συνδεθούν ηλεκτρονικά με τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Υποδομών.

Το πιο αστείο είναι πως το υπουργείο λέει ότι  “η παράταση δεν δίδεται για την πιστοποίηση – η προθεσμία για την οποία εκπνέει στις 5 Ιανουαρίου 2013-, αλλά μόνο για την εγκατάσταση των υποδομών και τη διασύνδεση των συστημάτων”! Και ακόμη πως “όποιο ΚΤΕΟ δεν διαθέτει μηχάνημα ελέγχου του ταχογράφου ή κάμερα (προκειμένου να διαπιστώνεται ότι το κάθε όχημα όντως ελέγχθηκε) ή δεν είναι συνδεδεμένο με τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου, θα κινδυνεύει με προσωρινό «λουκέτο», μέχρι να αποκτήσει τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, και οριστικό από την 1η Ιουλίου 2013”. ώ Κι όμως είχαν δοθεί πολλές παρατάσεις με διάφορες προφάσεις…

Ο νόμος εφαρμόζεται μονομερώς υπέρ των δημοσίων, με τα ιδιωτικά να έχουν πιστοποιηθεί ενώ τα δημόσια όχι! Και όχι μόνο αυτό αλλά μόλις 3 Περιφέρειες έχουν κινήσει διαδικασίες τη στιγμή που πρόκειται για οργανισμούς της  που πέπει να ελέγξουν οι ίδιες!

 Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ  έχει στείλει εξώδικο στο υπουργείο, με το οποίο διαμαρτύρεται «για την πρόδηλα διακριτική – προνομιακή μεταχείριση των Δημοσίων κτεο σε βάρος των Ιδιωτικών», για την «επί της ουσίας απαλλαγή των Δημοσίων κτεο από την εκπλήρωση της υποχρέωσής τους προς πιστοποίηση» και την «υποχρέωση τήρησης των όρων που αντικειμενικά διασφαλίζουν την προσήκουσα και αξιόπιστη λειτουργία τους».Οι άνθρωποι των ιδιωτικών ΚΤΕΟ αναφέρουν ότι  περίπου 2,5 εκατ. οχήματα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες απώλειες για το δημόσιο ταμεί, που ο ίδιος εκτιμά σε άνω των 330 εκατ. ευρώ.
Ο Σύνδεσμος ζητά να μην δοθεί νέα παράταση στα δημόσια ΚΤΕΟ  και προειδοποιεί για προσφυγή έως και στα κοινοτικά όργανα, σε αντίθετη περίπτωση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.