Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Από την παρουσίαση του τουριστικού οδηγού ΑΙτωλοακαρνανίας

Από την παρουσίαση του τουριστικού οδηγού ΑΙτωλοακαρνανίας
Μαζική προσέλευση στην παρουσίαση του τουριστικού οδηγού

Το πάνελ της εκδήλωσης

Ο συγγραφέας του τουριστικού οδηγού Λίνος Υφαντής και ο εκδότης Ηλίας Ζαπαντιώτης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του τουριστικού οδηγού Αιτωλοακαρνανίας. Πολλοί συμπολίτες μας τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση αυτή, ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί νέοι άνθρωποι. Όπως προαναφέραμε , το εν λόγω βιβλίο περιέχει 232 σελίδες με φωτογραφίες, στοιχεία για το φυσικό πλούτο και την ιστορική κληρονομιά για κάθε γωνιά του νομού μας. Η όλη ιδέα είχε ως διαδρομή έρευνα πολλών μηνών προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα στοιχεια, ( κείμενα και εξαίρετο φωτογραφικό υλικό από τον κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο), τα οποία πλαισιώνουν ο τουριστικός χάρτης της Αιτωλοακαρνανίας στη πρώτη σελίδα καθώς και αναλυτικός πίνακας χιλιομετρικών αποστάσεων όλων των δήμων και κοινοτήτων από το Αγρίνιο και την Ι.Π. Μεσολογγίου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο συντοπίτης μας δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνος Σόμπολος. “Χαρούμενος και περήφανος” για αυτή την εκδοτική προσπάθεια δήλωσε στο σύντομο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, ενώ ο αντινομάρχης κ. Παναγιώτης Κατσούλης ανέφερε ότι χρειαζεται η σύμπνοια κρατικής βούλησης και ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη του τόπου, ενώ έκανε λόγο για ένα χρήσιμο εργαλείο που θα συμβάλει καθοριστικά στη προσπάθεια προβολής της Αιτωλοακαρνανίας. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος που έρχεται να υπηρετήσει ο τουριστικός οδηγός, διότι “αν μάθουμε κάθε γωνία του τόπου μας, τότε θα τον αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο ” επισήμανε ο συγγραφέας των κειμένων κ. Λίνος Υφαντής.
Η κύρια παρουσίαση έγινε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ.Παναγιώτη Τσιχριτζή, τον Γενικό Διευθυντη του Υπ. Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τσούκα και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανία κ. Χρήστο Κωστακόπουλο, οι οποίοι αναφέρθηκαν διεξοδικά στις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που υπάρχουν στην Αιτωλοακαρνανία και τη θετική συμβολή που αναμφιβολα έχει ο Τουριστικός οδηγός.
Στην εκδήλωση παρουσίασης το παρόν έδωσαν πολλοί επίσημοι μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Θεστιέων Δημ. Τραπεζιώτης, Φυτειών Παν. Τζαχριστας, οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου Θ. Λαδάς και Στ. Τσούκαλος, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραίτης, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Μακρυπίδης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων.
Ο Τουριστικος Οδηγός κυκλοφορεί στη τιμή των 20 ευρώ σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.
Την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 7:00 θα γίνει η δεύτερη παρουσίαση του τουριστικού οδηγού στη Στοά του Βιβλιου
( Πεσματζόγλου 5 κ Σταδίου).
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Αντώνης Αλαφογιώργος.
Ομιλητές:
-Παναγιώτης Κοντός, Γενικός Γραμματέας Πανεπιστημίου Αθηνών.
-Φαίδων Στράτος, οικονομολόγος
-Κωνσταντίνος Ζούλας, Δημοσιογράφος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.