Σάββατο, 18/08/2018

Παπακαμμένου Φροντιστήρια Αγγλικών τέντες μπινιάρος
PRAKTIKA Κρέατα ΑΥΦΑΝΤΗΣ Olonmas Φαρμακείο

Από την ώρα της (Ορ) Γής..

Οι εικόνες που βλέπετε είναι από το κέντρο του Αγρινίου ( συντριβάνι-πεζόδρομος) όταν σβήσαν τα φώτα από δημόσιους χώρους αλλά και από πολλά καφέ στα πλαίσια της παγκόσμιας ώρας της (Ορ) Γης. Και πώς να μη (ορ)γίζεται κανείς όταν μας πιάνουν οι περιβαντολλογικές ευαισθησίες τη στιγμή που ζούμε σε μια χώρα που κάηκαν τα μισά της δάση 1,5 χρόνο πριν, που τσιμεντάρονται οι ελεύθεροι χώροι σε όλες τις μεγάλες πόλεις..
Πόσο μάλλον που στο τόπο μας χτυπά τη πόρτα ο εφιάλτης του Λιθάνθρακα, που περνάνε στα μουλωχτά την εκτροπή του Αχελώου, που τολμάνε να ζητάνε ακόμα και το νερό της Τριχωνίδας..
Αλήθεια η νέα αυτή κουλτούρα αντίδρασης που εισάγεται παγκόσμια τι σκοπό έχει;
Να μας πείσει ό,τι μοντέρνος είναι αυτός που αντιδράει σπίτι του παίζοντας με τα φώτα; Και ότι αυτός που βγαίνει στο δρόμο είναι ο ντεμοντέ παρωχημένος;
Αν τέτοιες κινήσεις έχουν κάτι θετικό, αυτό μπορεί να είναι ό,τι έφτασε στα αυτιά όλων ότι κάτι πάει άσχημα με το περιβάλλον και τη κλιματική αλλαγή. Και αυτό δεν το καταφέρνει η ενέργεια καθεαυτή, αλλά η τόσο ευρεία και οργανωμένη προβολή της.
Πάντως, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, η ατμόσφαιρα που δημιούργησε το σκοτάδι σε δημόσιους χώρους είχε κάτι το πρωτόγνωρο και δημιουργούσε κάποια ξεχωριστή αίσθηση..

Διαβάστε επίσης

Facebook comments:

Σχολίασέ το

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.