Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Από τη σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Δημοκρατίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δημοκρατίας και πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου πραγματοποίησε σήμερα  το ΚΚΕ . Η συγκέντρωση αποφασίστηκε χθες κατα τη διάρκεια των σεναρίων συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ..Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Μωραΐτης, ενώ νέα συγκέντωση οργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο στις 10 το πρωί.

Xαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του Νίκου Μωραΐτη:”Ζητάμε εκλογές για να καταφέρει ο λαός ένα πρώτο βαθύ πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα. Όσο πιο αδύναμη κυβέρνηση προκύψει, τόσο πιο εύκολο θα είναι για το λαό να αποτρέψει τα χειρότερα. Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει θα κάνει τα ίδια και χειρότερα, εντός του συστήματος οι επιλογές είναι συγκεκριμένες.Γι’ αυτό έχει σημασία η συμπαράταξη με το ΚΚΕ.  Από την άλλη μέρα των εκλογών ο λαός στο πόδι για να κάνει πιο βαθειά την επιτυχία του. Γι’ αυτό έχει σημασία η συμπαράταξη με το ΚΚΕ.Προσπερνάμε τούτο το βράδυ τα τραγελαφικά γεγονότα που ζήσαμε χθες, από την πρόθεση του πρωθυπουργού για παραίτηση, από την ετοιμότητα Σαμαρά για κυβέρνηση συνεργασίας, ως και την κατάληξη στη φάρσα του ανασχηματισμού.
  Προσπερνάμε τον ανασχηματισμό – οπερέτα, δεν έχει καμία σημασία ποιος υπουργός φεύγει και ποιος μπαίνει.
    Η συναίνεση ναυάγησε προσωρινά, θα την ξαναεπιχειρήσουν, αφού άλλωστε υπάρχει η βάση, η συμφωνία στήριξης της καπιταλιστικής οικονομίας και η διαχείριση της κρίσης σε βάρος του λαού. Στη διαδικασία συναίνεσης συνδράμουν και μικρότερα κόμματα, που είναι πρόθυμα να συμπράξουν, καθώς ιδεολογικά δεν τα χωρίζει χάσμα ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με την ΝΔ. Στη διαδικασία συναίνεσης με τον δικό του τρόπο συμβάλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ με την θέση του για αριστερή διαπραγμάτευση εντός των κανόνων της ΕΕ, για αριστερό τραπεζικό σύστημα στο έδαφος του καπιταλισμού. Ούτε πρωτοετείς στην ΑΣΟΕΕ δεν μπορεί να πιστέψουν σε μια τέτοια εξέλιξη“.

Παρακολουθήστε  ένα μικρό απόσπασμα σε σχετικό βίντεο:

Οι φωτό από το prototypia.blogspot

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.