Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Από τις ρωμαϊκές “Νικοπόλεις” στις πόλεις-φυλακές προσφύγων της Ε.Ε. του 21ου αιώνα

nikopoliΑπείρων συζητήσεων χρήζει η άποψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( της Γερμανίας και των δορυφόρων της ιδίως) για δημιουργία βάσεων υποδοχής μεταναστών χωρητικότητας 50.000 κατοίκων. Ούτε λίγο ούτε πολύ για να χωρέσουν 50.000 άνθρωποι, πρέπει να φτιαχτεί μια πόλη στο μέγεθος του Αγρινίου για να χωρέσουν.

Πρακτική βγαλμένη από το παρελθόν, που αναβιώνει εκείνη των Ρωμαίων που το 31 π.χ. φτιάξαν με το ζόρι  τεχνητές πόλεις, την Νικόπολη στην Πρέβεζα. Με τη βία πολλοί πληθυσμοί από τις γύρω περιοχές και την Ακαρνανία αναγκάστηκαν να μετοικήσουν στη νέα αυτή πόλη από τους Ρωμαίους. Δίναν μάλιστα ως τυράκι κάποια προνόμια, για να υψώσουν μετά τείχη γύρω από την Νικόπολη, υποδηλώνοντας έμμεσα την Ρωμαϊκή κυριαρχία και τα στενά περιθώρια αντίδρασης.

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μιλά ότι πέτυχε μια άλλη συμφωνία με επιδοτήσεις ενοικίου κτλ, όμως μένει η πρόθεση της Ε.Ε. να  αναστήσει φαντάσματα από το παρελθόν στο θέμα οργάνωσης κοινωνιών και διαχείρισης κρίσεων.

Όπως και να έχει η καλύτερη λύση θα ήταν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να μοιραστούν ισοδύναμα το πρόβλημα και όχι να το πετάνε μπαλάκι στην Ελλάδα ή τα Βαλκάνια.

Κυρίως όμως θα έπρεπε να τελειώνουν με τους άμεσους και ηθικούς αυτουργούς που έδιωξαν τόσους ανθρώπους από τα σπίτια τους. Και δεν είναι άλλοι από τον ισλαμοφασισμό και τους δυτικούς ηθικούς αυτουργούς που τον εξέθρεψαν…

Άγριος

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.