Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Από το ΕΣΠΑ η λύση για τα σεισμόπληκτα σχολεία Θέρμου και Γαβαλούς

Από το ΕΣΠΑ η λύση για τα σεισμόπληκτα σχολεία Θέρμου και Γαβαλούς
Από κινητοποίηση μαθητών για το Γυμνάσιο Θέρμου

Η κατασκευή ή η αποκατάσταση έξι σχολικών κτιρίων , μεταξύ των οποίων των οποίων τα σειμόπληκτα σε Θέρμο και Γαβαλού,  εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και εξασφαλίζουν-μετά από χρόνια καθυστερήσεων και παλινωδιών-, οριστικά πόρους για την ανέγερση ή τη  λειτουργική τους αναβάθμιση,ύστερα από απόφαση που υπεγράφη την Δευτέρα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

«Ιεραρχήσαμε τις ανάγκες, είδαμε τις προτεραιότητες, συζητήσαμε με τους κατά τόπους Δήμους και αποφασίσαμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ και την συγχρηματοδότηση της κατασκευής ή της αποκατάστασης των έξι σχολείων με ευρωπαϊκούς πόρους ώστε να καλυφθούν κενά που χρόνιζαν στην σχολική στέγη και να διευκολυνθεί στο έργο της η εκπαιδευτική κοινότητα», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.

Για το  διδακτήριο του Γυμνασίου Γαβαλούς, στον Δήμο Αγρινίου, με προϋπολογισμό 1.172.000 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Αγρινίου προβλέπεται μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση με σκοπό να αποκατασταθούν στο σύνολο τους οι βλάβες που έχει υποστεί το κτίριο εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας του νότιου γεωλογικού ρήγματος της λίμνης Τριχωνίδας τον Απρίλιο του 2007. Χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι οι 24 μήνες.

Για το  Γυμνάσιο Θέρμου το έργο αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών και των φθορών στην φέρουσα τοιχοποιία του Γυμνασίου και στην ενίσχυση της καθώς και σε μια δέσμη άλλων παρεμβάσεων. Προβλέπεται παράλληλα η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του σχολείου. Ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, είναι 2.600.000 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του οι 24 μήνες.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.