Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Από το θέατρο και την ΤV, πρόεδρος της κοινότητας Αγαλιανού

Από το θέατρο και την ΤV, πρόεδρος της κοινότητας Αγαλιανού

Το παράδειγμα του Δημήτρη Βέλλιου Μουτόπουλου και το κάλεσμα στους συγχωριανούς του. Καθιέρωσε τον “πολιτιστικό Αύγουστο” της περιοχής.  

Την παλιά πρακτική της «προσωπικής εργασίας», («εθελοντική» την αποκαλεί ο ίδιος), εφαρμόζει για τις έκτακτες ανάγκες του χωριού του ο τοπικός πρόεδρος του Αγαλιανού Δημήτρης Μουτόπουλος ,γνωστός ως Δημήτρης Βέλλιος στον καλλιτεχνικό χώρο του Θεάτρου, του τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αγαλιανού της Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπυλίων του δήμου Αγρινίου, Δημήτρης Βέλλιος – Μουτόπουλος, πριν από 5 χρόνια έφυγε από την Αθήνα και εγκαταστάθηκε στον Αγαλιανό. Εκεί άνοιξε το καφέ Μπαρ Ρεστοράν «Καλλιδρόμιο». Ο χώρος του μοιράζεται σε δυο μέρη. Ο πρώτος χώρος στεγάζει το Καφέ Μπαρ Ρεστοράν, ο  δεύτερος χώρος στεγάζει την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Θεατρικό Εργαστήρι Ιδεών” μέσω του οποίου τα τελευταία χρόνια καθιέρωσε τον πολιτιστικό Αύγουστο της περιοχής με διάφορες θεατρικές, μουσικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Μάλιστα με τη βοήθεια του δήμου Αγρινίου, αυτό το καλοκαίρι ο πολιτιστικός Αύγουστος στον Αγαλιανό θα πλαισιωθεί από μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων.

Σημειωτέον ότι ο Αγαλιανός βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στα σύνορα Αιτωλοακαρνανίας-Ευρυτανίας ,πανοραμικά της Λίμνης Κρεμαστών, και το χωριό διεκδικεί και η Ευρυτανία λόγω του φυσικού του κάλους και του φανταστικού πανέμορφου σκηνικού του. Σημειώστε πως οι θεατές που παρακολούθησαν τις μέχρι τώρα καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Θεατρικού Εργαστηρίου Ιδεών Αγαλιανού, ήρθαν από Πάτρα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Παρακαμπύλια, Προυσό και τα περισσότερα χωριά της Ευρυτανίας έως και από Καρπενήσι.

«Προτείνω στους συγχωριανούς μου την εθελοντική εργασία»
 Ο Δημήτρης Βέλλιος – Μουτόπουλος στέλνει το ακόλουθο μήνυμα στους συγχωριανούς του: «Η πατρίδα μας βιώνει τη γνωστή οικονομική κατάσταση. Αλλά τα προβλήματα του χωριού μας είναι μεγάλα και ποικίλα. Ως πρόεδρος της κοινότητας προτείνω στους συγχωριανούς μου την εθελοντική εργασία για την διάνοιξη των μονοπατιών, καθαρισμό των φυσικών πηγών κ.λπ., του Αγαλιανού.
Παρακαλώ λοιπόν τους απανταχού Αγαλιαιώτες, όσους έχουν το μεράκι, την προθυμία, την αγάπη για τον τόπο μας και βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση, να στηρίξουν με την βοήθεια σας , την παρουσία σας και με τα διαθέσιμα σε αυτούς εργαλεία για την επίτευξη του ως άνω σκοπού.
Είμαστε το τελευταίο πιο όμορφο και πιο παραμελημένο χωριό του Νομού Αιτωλοακαρνανίας πανοραμικά της μαγευτικής Λίμνης Κρεμαστών συνορεύοντας με την Ευρυτανία και παρ’ όλες τις καλές προσπάθειες του Δημάρχου Αγρινίου δύσκολα φτάνει σ’ εμάς η βοήθεια του Δήμου. Η εθελοντική αυτή δραστηριότητα το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουλίου, είναι μια καλή ευκαιρία για τον καθένα από εμάς να πάρει την τύχη του τόπου μας στα χέρια του, να αναδείξει την αγάπη και την στοργή του για το χωριό μας, μιας και ο εθελοντισμός στην παρούσα φάση είναι αναγκαίος και ζωτικής σημασίας για την κοινότητά μας. Η εκκίνηση θα γίνει έμπροσθεν του κοινοτικού γραφείου στις 7 το πρωί. Στο τέλος των εργασιών, δηλαδή την Κυριακή βράδυ, για να ‘έρθουμε ακόμα πιο κοντά μεταξύ μας καλώ όλους στο κατάστημά μου για ένα δωρεάν γλέντι ομόνοιας ομόνοιας και συνεργασίας”.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Βέλλιος
Ο Δημήτρης Μουτόπουλος-Βέλλιος, γεννήθηκε στο Αγρίνιο και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης απ’ όπου πήρε Μάστερ σε Αρχαιολογία, Φιλοσοφία, Θεατρολογία και κινηματογράφο. Σπούδασε επίσης στο Στούντιο του Χέρμπερτ Μπέρκωφ όπως και στο Ακτορς Στούντιο με τον Λη Στράσμπεργκ.
Έπαιξε σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως: Η Σφαγή του κόκορα με τον Γιώργο Χωραφά και Βαλέρια Γκολίνο (φωτό), Ψίθυροι καρδιάς, Σημάδι του Έρωτα, Σκονισμένα Σύννεφα, Τμήμα Ηθών, Λάμψη, Αυγή, και πολλά άλλα.
Στο θέατρο έχει επίσης πολύ μεγάλο βιογραφικό. Έλαβε μέρος σε 30 τουλάχιστον θεατρικά έργα, όπως: Η Αρκούδα και Πρόταση Γάμου του Τσέχωφ, το Ημερολόγιο ενός Τρελού, Κακές Συνήθειες, Στάχτες, το Δωμάτιο της Βερόνικα, Ερωτόκριτος, Ψηλά από τη Γέφυρα, κλπ. Ίδρυσε το Θέατρο Οφ-Οφ Μπρόντγουαίη, στην οδό Αντιοχείας, στην Πλατεία Βικτωρίας, όπου και διετέλεσε μόνιμος καλλιτεχνικός διευθυντής καθώς και το Φεστιβάλ Καλλιτεχνικών Ανταλλαγών μεταξύ Αμερικής και Ελλάδος.

Εδώ και τρία χρόνια ίδρυσε, την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Θεατρικό Εργαστήρι Ιδεών», με στόχο την πολιτιστική και καλλιτεχνική ανάπτυξη της Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπυλίων με βάση του τον Αγαλιανό.Ταξίδεψε σχεδόν σ’ όλες τις χώρες του κόσμου. Τα τελευταία τρία χρόνια ζει στον Αγαλιανό τον οποίο μαζί με την ευρύτερη περιοχή θεωρεί “τον τελευταίο παράδεισο αυτού του πλανήτη”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.