Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό: Μικρά μυστικά για καλύτερη προσαρμογή του παιδιού μας

Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό: Μικρά μυστικά για καλύτερη προσαρμογή του παιδιού μας

a55b6628bbb756a63ce6f628a9969694_XLΣε λίγες ημέρες θα χτυπήσει το κουδούνι του σχολείου και ήδη έχουμε προετοιμαστεί για τη νέα σχολική χρονιά.

Το παιδάκι σας θα πάει φέτος πρώτη δημοτικού κι εσείς είστε αγχωμένοι καθώς δεν ξέρετε πώς θα μπορέσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Εμείς σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές ώστε η προσαρμογή από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό να είναι εύκολη χωρίς κανένα πρόβλημα.

• Μετατρέψτε την πρώτη μέρα του σχολείου σε γιορτή. Από το βράδυ προετοιμάστε το παιδί σας και όταν το ξυπνητήρι χτυπήσει, ντυθείτε μαζί, φάτε πρωινό και πηγαίνετε μαζί στο σχολείο, χωρίς άγχος κι ένταση.
• Το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για την καθημερινότητά του. Καλό είναι να έχει το παιδί συγκεκριμένη ώρα που θα τρώει, που θα κοιμάται και που θα διαβάζει.
• Πρέπει να έχετε ενεργό ρόλο στη μελέτη του παιδιού σας. Προσοχή όμως στο σημείο αυτό. Δεν πρέπει να κάνετε τις ασκήσεις εσείς. Άλλο επίβλεψη κι άλλο να κάνετε εσείς τις εργασίες για το σπίτι.
• Η επιλογή τσάντας, κασετίνας κτλ πρέπει να γίνει από το ίδιο το παιδί. Αφήστε του το δικαίωμα επιλογής. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί κι η αυτοπεποίθησή του, επισημαίνουν οι ειδικοί.
• Η αυτοπεποίθηση είναι το Α και το Ω. Τονώστε την. Αφήστε στο παιδί να διαλέξει ακόμη και την εξωσχολική του δραστηριότητα.
• Δεν θα πρέπει να λέτε ότι τώρα πρέπει να διαβάζεις και τέρμα τα παιχνίδια. Είναι λάθος. Όλα μπορούν να συνδυαστούν χωρίς πίεση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.