Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Από 4 έδρες ΔΑΚΕ και Εκπαιδευτική Προοπτική

Από 4 έδρες ΔΑΚΕ και Εκπαιδευτική Προοπτική
Φωτό από την εκλογική διαδικασία

Διεξήχθησαν σήμερα οι εκλογές στο σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γραφείων Αγρινίου-Θέρμου. 614 δάσκαλοι-νηπιαγωγοί προσήλθαν στην κάλπη στο 4ο δημοτικό επιλέγοντας μεταξύ τριών παρατάξεων.

Πρώτη δύναμη και με αύξηση ψήφων σε σχέση με πέρυσι αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ που έλαβε 219 ψήφους και εκλέγει τέσσερις έδρες στο 9μελές διοικητικό συμβούλιο. Μεγάλη η άνοδος της Εκπαιδευτικής Προοπτικής (που πλέον πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) που έλαβε 186 έδρες  με τέσσερις έδρες στο δ.σ. (από δύο που έχει στο απερχόμενο Δ.Σ.) ενώ η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ έλαβε 76 ψήφους και μία έδρα στο Δ.Σ.

Μεγάλος ήταν ο αριθμός λευκών (98) και άκυρων (35) ενώ σαφές είναι το συμπέρασμα πως η απουσία της ΠΑΣΚ πριμοδότησε την Εκπαιδευτική Προοπτική .

Στο νέο δ.σ. θα μετέχουν από τη ΔΑΚΕ οι κκ. Αδάμης, Ζωγράφος, Μανδέλος και Γρηγοροπούλου. Από την Εκπαιδευτική Προοπτική θα συμμετάσχουν οι κυρίες Χριστοφορούλα Λιάτσου, Βελισσαρία Κατσιπάνου, Μπαλωμένου Πολυκρίτη και Στέλλα Καραγιάννη. Από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ δεν  έχει ξεκαθαρίσει ο εκπρόσωπος στο Δ.Σ.

Η διαδικασία συγκρότησης σε Σώμα του Δ.Σ. αναμένεται πάντως να τραβήξει σε χρόνο καθώς η ισοδυναμία εδρών ΔΑΚΕ και Ε.Π. θα οδηγήσει σε άγωνες ψηφοφορίες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΨΗΦΟΙ ΕΔΡΕΣ
ΔΑΚΕ 219 4
ΕΚΠ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 186 4
ΕΣΑΚ 76 1
ΛΕΥΚΑ 98
ΑΚΥΡΑ 35

 

Φωτό από τη Γενική Συνέλευση που έγινε στον Άνεσις

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.