Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Απ. Κατσιφάρας: «Χτυπάμε» την ανεργία, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα,

Απ. Κατσιφάρας: «Χτυπάμε» την ανεργία, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα,

DSC_0007

Με μόνο στόχο την περαιτέρω στήριξη της επιχειρηματικότητας, την τόνωση της απασχόλησης και της καινοτομίας, ώστε μέσα από δυναμικές και προοδευτικές πρωτοβουλίες να «χτυπηθεί» στη ρίζα της η ανεργία, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας με τα στελέχη της παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» έχουν εκπονήσει ένα ειδικό πρόγραμμα και σχέδιο για την επόμενη πενταετία στην Περιφέρεια.

Αυτό επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού Ιωάννης Γιαννακόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχωρήθηκε στα μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί στο χώρο του εκλογικού κέντρου στην Πάτρα.

«Καταθέτουμε στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας τις προτάσεις μας για την επόμενη πενταετία. Η παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα έχει πρόγραμμα και το καταθέτει, έχοντας πάντα ως γνώμονα τον πολίτη. Η άποψη μας είναι πως μέχρι την Κυριακή αυτό που πρέπει να συζητείται και να αξιολογείται είναι το πρόγραμμά μας. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες θέσεις, πλην της παράταξης του κ. Κατσιφάρα. Είμαστε οι μόνοι που διαθέτουμε πρόταση για την επόμενη μέρα, μια πρόταση αυτοδιοικητική, ακηδεμόνευτη και προοδευτική» σημείωσε ο κ. Γιαννακόπουλος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της ανεργίας και της απασχόλησης.

«Η ανεργία αποτελεί το σύγχρονο εφιάλτη κάθε κοινωνίας, που οδηγεί τελικά στην διάρρηξη των δεσμών της κοινωνικής συνοχής και στην αποσάθρωση της κοινωνίας. Η ανεργία έχει φθάσει στην χώρα μας στο 30% και στο 60% στους νέους ανθρώπους. Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην βιώνει το δράμα της ανεργίας ή να μην φοβάται ότι θα το βιώσει στο μέλλον» επεσήμανε ο κ. Γιαννακόπουλος και συμπλήρωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προσπάθησε μέσα από τις αρμοδιότητες που της έχουν εκχωρηθεί, να σταθεί δίπλα στον άνεργο νέο και θα προσπαθήσει πιο έντονα και διεκδικητικά στο μέλλον να αλλάξει όλο αυτό το πλαίσιο που οδηγεί σε αυτή την γάγγραινα της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε επίγνωση ότι η ανεργία είναι δομικής αιτιολογίας και δεν αντιμετωπίζεται με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά με ένα πλαίσιο ενεργειών που θα αυξάνουν την απασχόληση και θα οδηγούν σε νέες θέσεις εργασίας».

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προγραμματίζει για την επόμενη πενταετία να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα, να τονώσει την απασχόληση και την καινοτομία με τους εξής τρόπους:

 1. Δημιουργώντας οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και να εκσυγχρονίσει το ήδη υφιστάμενο στην Πάτρα.
 2. Να χρηματοδοτήσει τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων,
 3. Να ενισχύσει και διαδώσει την βιολογική γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία, την υδατοκαλλιέργεια, την ιχθυοκαλλιέργεια, βοηθώντας έτσι την πρωτογενή παραγωγή.
 4. Να συνδέσει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και να ενισχύσει τον προσανατολισμό των τοπικών παραδοσιακών κλάδων σε κλάδους υψηλότερης αξίας.
 5. Να βελτιώσει τη δυνατότητα οι εξαγωγές των επιχειρήσεων της Περιφέρειας να διεθνοποιηθούν μέσω της χρήσης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.
 6. Να ενισχύσει τις υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις να αποκτήσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικής τους διαδικασίας.
 7. Και να εντάξουν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα τη δημιουργία τριών Κοιτίδων Επιχειρηματικότητας μία ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κατά την επόμενη πενταετία θα προβεί σε:

 1. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω καινοτόμων επενδύσεων που θα ανταποκρίνονται στη μορφή της κάθε Περιφερειακής Ενότητας σεβόμενη πάντα το περιβάλλον.
 2. Παρεμβάσεις σε περιοχές που πλήττονται από υψηλή ανεργία σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, τόσο αστικές όσο και ημιαστικές.
 3. Λειτουργία δικτύου για την ανάπτυξη και την απασχόληση σε συνεργασία τόσο με το Ινστιτούτο Εργασίας και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και με τα Επιμελητήρια.

Επιπλέον, στόχος μας είναι:

 1. Ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας σε κόμβο έρευνας και καινοτομίας και θεσμοθέτηση του ετήσιου διαγωνισμού καινοτομίας
 2. Προβολή της υπάρχουσας εξειδίκευσης στις τεχνολογίες αιχμής και στην πληροφορική
 3. Ενίσχυση των σχεδίων έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας σε τομείς, όπως μεταποίηση / τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, αλιεία, υλικά και ενέργεια κ.λπ.

«Όλες οι παραπάνω δράσεις καθώς και όσες τεθούν σε διαβούλευση με τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδος, θα οδηγήσουν σε αύξηση των θέσεων εργασίας και θα δώσουν την δυνατότητα στην περιφέρεια μας να αναπτυχθεί προς όφελος των πολιτών της σεβόμενη πάντα το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής» κατέληξε ο κ. Γιαννακόπουλος.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.