Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Αρθροπλαστική γόνατος στo Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου

Αρθροπλαστική γόνατος στo Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου

Επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος γίνονται στη Γενική Κλινική «Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου». Εκτελούνται από τον ορθοπεδικό χειρουργό Ιωάννη Τσώλο, ειδικό επί της αρθροσκοπικής χειρουργικής ώμου ,γόνατος και ποδοκνημικής.

tsolosΗ αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί μέθοδο αντιμετώπισης της βαριάς οστεοαρθρίτιδας του γόνατος. «Τα πράγματα έχουν πλέον προχωρήσει αρκετά ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της πάθησης και πλέον χρησιμοποιείται αυτή η εξελιγμένη μέθοδος που σαν αποτέλεσμα έχει τη μικρότερη σε χρόνο νοσηλεία, η οποία διαρκεί το πολύ έως πέντε μέρες και δίνει τη δυνατότητα της άμεσης κινητοποίησης του ασθενούς, από την ίδια κιόλας μέρα της επέμβασης», σημειώνει ο κ.Τσώλος.
Συγκριτικά με τις προηγούμενες μεθόδους με αυτή γίνεται μικρότερη επέμβαση σε μύες και τένοντες, άρα επιτυγχάνεται και ταχύτερη αποκατάσταση του ασθενούς. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει χρήση της MIS μεθόδου (χειρουργείο χαμηλής επεμβατικότητας) που περιλαμβάνει μια πολύ μικρή τομή σε μέγεθος και την ανάρρωση στο μισό διάστημα απ’ ότι και σε σχέση με την εξελιγμένη μέθοδο αντιμετώπισης που προαναφέρθηκε. Η MIS είναι βέβαια μια μέθοδος που δεν ταιριάζει σε όλα τα γόνατα, αυτό εξετάζεται από τον αρμόδιο γιατρό.
Η μέθοδος της αρθροπλαστικής γόνατος ,με τον τρόπο που περιέγραψε ο γιατρός κ.Γιάννης Τσώλος, εφαρμόζεται από τον ίδιο στην Αιτωλοακαρνανία μόνο στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου, πάντα με τη χρήση κορυφαίων υλικών.
Ήδη τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία δύο επεμβάσεις με αυτή τη μέθοδο στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.