Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Αριστερή Πλατφόρμα: Λύση το εθνικό νόμισμα

C764B88770258E90F34A2F7E4C0315E3Πρόταση για εθνικό νόμισμα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρωθούν στο μεσοδιάστημα μισθοί και συντάξεις, φέρεται να παρουσίασε σε μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη, ή μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα» φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Ωστόσο δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση, καθώς δεν πάρθηκε κάποια συγκεκριμένη απόφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα υπερψηφίσουν τα μέτρα (είτε αυτό σημαίνει παρόν, είτε όχι), ενώ δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν, καθώς -όπως οι ίδιοι διαμηνύουν- αυτοί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες, τόσο κατά την είσοδο τους όσο και κατά την έξοδο τους, χρησιμοποίησαν την πλαϊνό είσοδο του ξενοδοχείου, προκειμένου να μην έρθουν τετ-α-τετ με τις κάμερες, ενώ ο Κώστας Ήσυχος αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ήταν ο μόνος που παρέμεινε στο μπαρ του ξενοδοχείου προκειμένου να παρακολουθήσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ.
Κατά την είσοδό του στο ξενοδοχείο, ο κ. Λεουτσάκος εξαπέλυσε επίθεση στους δημοσιογράφους και στους φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί απ’ έξω. «Ποιος σας κάλεσε εδώ; Είναι ιδιωτική συνάντηση» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μπήκαμε στο πάρτι μας, στο πεζοδρόμιο είμαστε» απάντησαν οι φωτογράφοι.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμφωνία με τους δανειστές και κάλεσε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την πάρουν πίσω.
Την γραμμή Λαφαζάνη ακολούθησε και ο Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα νέο δυσβάσταχτο μνημόνιο υποταγής, οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που μετατρέπει τη χώρα σε μόνιμη αποικία χρέους υπό τη γερμανική κηδεμονία».
«Έστω και τώρα, πρέπει να απορριφθεί από την κυβέρνηση και να προχωρήσουμε σε εναλλακτικούς δρόμους με τη λαϊκή στήριξη» είπε.

Newsroom ΔΟΛ

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Γιαν Αλεξ

    Λαφαζάνη εσύ και η Ραχήλ είστε για το τρελάδικο. Αρχίστε να τυπώνετε λεφτά με τις φάτσες σας.
    Ρε Λαφαζάνη έχεις κάψει εγκέφαλο τελείως ; Τα λεφτά αυτά που θές να αρπάξεις τίνος είναι ; Μήπως είναι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ; Καλά δεν ξέρεις ότι αυτά τα 22 δις ευρώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να τα ακυρώσει εκδίδοντας άλλα , νέα χαρτονομίσματα στην υπόλοιπη ευρωζώνη και αυτά να θεωρούνται πλαστά με μηδενική αξία ;
    Έλεος με αυτους τους παλαβούς τύπου Λαφαζάνη, ανταρσύα κλπ και τις βλακείες με τις οποίες κοροϊδεύουν τον κόσμο .

  2. Δεν σε ακούει ούτε το ΚΚΕ

    Μήπως μπορείς να πλυθείς μια φορά για να σε πιστέψουμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.