Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Αρνητικές εξελίξεις στο Άκτιο- Αμβρακία

Αρνητικές εξελίξεις στο  Άκτιο- Αμβρακία

rfffΑρνητικές είναι και οι σημερινές εξελίξεις για την πορεία του έργου του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο- Αμβρακία.
Ενόσω φθάνει στο τέλος του ο Μάιος, μήνας που είχε προσδιοριστεί ως κρίσιμος από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πληρώθηκαν ακόμη τα χρωστούμενα δεδουλευμένα αλλά υφίστανται και εμπαιγμό ενώ η κοινοπραξία προτίθεται να απολύσει κι άλλους.
Σήμερα αρχικά ειδοποιήθηκαν πως θα εισπράξουν τρεις μισθούς ενώ εν συνεχεία η Κοινοπραξία τους ενημέρωσε πως θα προβεί στην απόλυση όλων των εργαζομένων της πρώτης εργολαβίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Βόνιτσας και θα επαναπροσλάβει κάποιους εάν γίνει επανέναρξη των έργων.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους εργαζομένους, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, οι οποίο αύριο θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας. Εκπρόσωποι τους μάλιστα μετέβησαν σήμερα στην Εισαγγελία Λευκάδας και για άλλο λόγο καθώς υπέβαλλαν μήνυση στην κατασκευάστρια εταιρεία επιδιώκοντας να παραδώσει  τις καταστάσεις μισθοδοσίας στο Υπουργείο.
Θυμίζουμε πως σε πρόσφατη συνάντηση του με εκπροσώπους εργαζομένων ο υπουργός ΠΟΜΕΔΙ έριξε όλη την ευθύνη για το πάγωμα των εργασιών στην Κοινοπραξία και είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να την πιέσει αφενός για να γίνει επανέναρξη τους εντός Μαΐου και αφετέρου για να εξοφλήσει τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους. Σε διαφορετική περίπτωση είχε προειδοποίησει πως η Κοινοπραξία θα κηρυχθεί οριστικά έκπτωτη ενώ είχε ξεκαθαρίσει πως της πληρώνεται κάθε πιστοποιημένη εργασία για κάθε μία από τις τέσσερις εργολαβίες για να καταδείξει πως η ευθύνη είναι δική της για το πάγωμα των έργων..
Οι μέρες πάντως πέρασαν και η Κοινοπραξία δεν εξόφλησε τα δεδουλευμένα αλλά αντιθέτως προβαίνει σε περισσότερες απολύσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. antikeimenikos

    Βαρέσαμε κανόνι τι δεν καταλαβαίνετε; Δεν πληρώνεται κανένας εργολάβος από το κράτος. Μόνο μισθοί δ.υ. και συντάξεις.

    Για τους υπόλοιπους έχει μπόλικη αξιοπρέπεια. Κάποιοι προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε ότι τα πράγματα με το ΣΥΡΙΖΑ θα χειροτερέψουν. Τώρα μας πήρατε όλους στο λαιμό σας!

  2. Enzo

    τι? θελετε και εργα? καλα βλακες ειστε? συριζα δεν θελετε? πληρωστε τωρα ενφια για να παιρνει εφαπαξ ο 45αρης συνταξιουχος και αφηστε τα πολλα πολλα. ολες οι κυβερνησεις απετυχαν. βαστα σοιμπλε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.