Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Αρχές του 2011 η δημοπράτηση της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας με Αιτωλοακαρνανία

Αρχές του 2011 θα δημοπρατηθεί η υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας με τον νέο οδικό άξονα “Αμβρακία-Άκτιο”. Αυτό προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του σε Λευκάδα και Αιτωλοακαρνανία.
Μίλησε για ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, την οποία συνέδεσε με τα δύο παρακάτω έργα:
“α) η σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα “Αμβρακία-Άκτιο” και την Ιόνια Οδό και β) η υποθαλάσσια ζεύξη του οδικού άξονα με την πόλη της Λευκάδας. Παρότι τα έργα αυτά είναι αναγκαία από χρόνια, και παρ’ όλες τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες της απελθούσας κυβέρνησης, δυστυχώς, ούτε μελετητικά ώριμα είναι σήμερα, και πολύ περισσότερο, δεν διασφαλίστηκε η συνολική χρηματοδότηση τους στα πλαίσια του ΕΣΠΑ. Για αυτό, με παρεμβάσεις και επιλογές, επιταχύναμε τη μελετητική ωρίμανσή τους και πήραμε τις αναγκαίες αποφάσεις για τη δημοπράτησή τους. Πιστεύω, πως στις αρχές του 2011, θα είμαστε έτοιμοι για τη δημοπράτηση του οδικού άξονα σύνδεσης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα “Αμβρακία-Άκτιο” και την Ιόνια Οδό. Την υποθαλάσσια ζεύξη, με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών φορέων, σχεδιάζουμε να την κατασκευάσουμε με το καθεστώς της σύμβασης παραχώρησης.
Εφόσον τα δύο αυτά έργα υλοποιηθούν η Λευκάδα πλέον θα είναι σε απόσταση αναπνοής από το Αγρίνιο, που όπως είναι γνωστό είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το αυριανό πρόγραμμα (2/7/2010) του Υφυπουργού έχει ως εξής:
10:00 Επίσκεψη στο έργο του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία στη περιοχή της Βόνιτσας.
11:30 Επίσκεψη στο Φράγμα Αχυρών.
13:00 Επίσκεψη στα έργα οδικής ασφάλειας στο Αγρίνιο.
14:00 Επίσκεψη στη σήραγγα Αγ. Ηλία.

15:00 Μετάβαση στο Μεσολόγγι, για σύσκεψη με Βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το Νομάρχη, Δημάρχους και εκπροσώπους φορέων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους Δημοσιογράφους.
16:30 Επίσκεψη σε εργοτάξια της Ιόνιας Οδού στο τμήμα Μεσολόγγι-Αντίρριο .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.