Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Αρχίζει η γιορτή της Δημοκρατίας

Αρχίζει η γιορτή της Δημοκρατίας

Τίποτε δεν μας χωρίζει από τις φοιτητικές εκλογές. Μια μακρά παράδοση επιβίωσης της κομματοκρατίας θα συνεχιστεί και ένας πυρήνας κατάργησης ελευθεριών δια της ελευθεριότητας πάλι θα θριαμβεύσει. Θα βγει πάλι πρώτο κόμμα η ΔΑΠ ώστε να κανονίσει τα πάρτι της και τις εκδρομές της και να αφήσει ελεύθερο τον ζωτικό χώρο στις διάφορες ριζοσπαστικές ομάδες να δράσουν όπως μόνο αυτές ξέρουν; Θα πετύχει η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ την αναγωγή δυνάμεων που έχει το κόμμα και στην κοινωνία; Ποιος ξέρει; Σάμπως θα βγουν αποτελέσματα κοινά και αποδεκτά; Η ΠΑΣΠ θα είναι διασπασμένη, η Πανσπουδαστική θα κοιτάξει να κρατηθεί στα ποσοστά της, αγωνία υπάρχει μην βρουν καμιά τρύπα να εκφραστούν οι ακροδεξιοί, το μόνο ντέρμπι που υπάρχει είναι αν θα νικήσει η αδιαφορία ή ο ακτιβισμός δηλαδή οι φάπες και τα μπραβιλίκια.

Το 1/3 όσων είναι στα Πανεπιστήμια είναι φοιτητές που σε άλλη χώρα θα είχαν διαγραφεί, αλλά εδώ αποτελούν τους καλύτερους συνομιλητές πρυτάνεων και καθηγητών. Βέβαια καμιά φορά ξεφεύγουν και χτίζουν με τούβλα κανένα καθηγητή ή καθυβρίζουν κανέναν ασπρομάλλη που σε ένα άλλο σύμπαν θα άξιζε το σεβασμό τους. Δεν είναι να αποδίδεις στα νιάτα όλη τη μομφή. Δεν μπορεί να φταίνε οι νέοι για την κατάσταση, τουλάχιστον όχι για τη δημιουργία της. Για το γεγονός  ότι σε κάποιους αρέσει και κάποιοι  συμβιβάζονται παίζοντας ένα παιχνίδι εξουσίας, ναι, φταίνε. Διότι παιχνίδι εξουσίας είναι το τάξιμο καλών βαθμών, παιχνίδι εξουσίας είναι και η περιπολία με κράνος και στυλιάρι για έλεγχο της κυκλοφορίας μέσα στην…ελευθερία και το…άσυλο του εκάστοτε ιδρύματος. Μακάρι να βγω ψεύτης, φοβάμαι ότι θα έχουμε γεγονότα γύρω από αυτές τις εκλογές.

Νεολαίοι ενισχύονται με τύπους που δεν ανήκουν στη Πανεπιστημιακή κοινότητα, καταγγελίες υπάρχουν ακόμα και για μπράβους. Εννοείται ότι φτιάξαμε εργαστήρια εκπαίδευσης στη δημοκρατία αλλά δεν ακούγονται όλες οι απόψεις. Κάποιοι φρουρούν την ορθότητα όπως φρουρούν τις εκλογές και τα αποτελέσματα.

Κανονικά θα έπρεπε να συντάσσομαι με όσους ζητούν ξεθεμελίωμα αυτής της αρρώστιας. Η νεαρή εδώ http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.paideia&id=23671, αφρισμένη και τρελαμένη, κατά του προέδρου του ΤΕΙ Πάτρας κανονικά  δεν έπρεπε να αφήνει περιθώρια για περερμηνείες. Αλλά όλοι ξέρουν ότι υπάρχει συμφωνία. Πρυτάνεις και καθηγητές λένε σε κάποιους “πάρτε χώρους και κάντε ότι θέλετε απλά διατηρείστε τα μηχανήματα και τη λειτουργία την επόμενη μέρα”. Όποιος κυριαρχεί και είναι πιο μαγκίτης κάνει κουμάντο. Αυτό φυσικά είναι φυσική επιβολή, κυριαρχία, καταστρατήγηση δικαιωμάτων, εκφοβισμός και καταπίεση των αδυνάτων. Φασισμός. Οπότε όλα τα παραπάνω πρέπει να κακοφορμίσουν κι άλλο ώστε να τα διαλύσουν οι ίδιοι οι παθόντες, οι φοιτητές που πάνε να σπουδάσουν, ίσως και οι γονείς τους που ματώνουν. Ναι αυτό είναι σωστό. Καμιά πρωτοβουλία πολιτική ή κοινωνική. Ζούγκλα μέχρι τέλους, να μείνουν όλα σκισμένα, βαμμένα, καπελωμένα. Διότι το σωστό είναι να πληρώσει το τερατούργημα της Παιδείας που έχτισε η μεταπολίτευση για να έχει πελάτες, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τους απηυδισμένους και αηδιασμένους ενδιαφερόμενους. Σε τελική ανάλυση δεν δικαιούνται αυτοί που έκαναν τους φοιτητές σαν τα μούτρα τους, να δώσουν την τελική λύση.

 

Γ.Σ.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.