Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Αρχίσαμεεε…

kafenes

Πριν λίγη ώρα στο ραδιόφωνο του πρώτου προγράμματος βγήκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο συντοπίτης μας κ. Καραγκούνης, να εξηγήσει τις θέσεις του κόμματός του ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης αλλά και των ραγδαίων εξελίξεων που υπάρχουν σε όλα τα μέτωπα.

Είπε ότι η θέση του κόμματός του είναι ότι η λιτότητα σταματά όταν το κράτος ελαφρύνει και όταν ευνοηθούν οι επενδύσεις, όταν ανοίξει η οικονομία. Δεν πρόλαβε να κλείσει το τηλέφωνο και είχε ήδη βγει ένας καθηγητής από το πανεπιστήμιο του πολύπαθου Πειραιώς για να τον κατακεραυνώσει τι είναι αυτά που λέει και η λιτότητα αντιμετωπίζεται με δημόσιες επενδύσεις(σ.σ. ειδικά αν  έχεις λεφτά!) και με το κράτος να αναζωογονεί την αγορά…(Εδώ ανοίγει μια παρένθεση για ένα τεχνικό θεματάκι: τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση και θα προσληφθούν όλοι οι αναξιοπαθούντες συνάδελφοι από τους περιφερειακούς σταθμούς που έκαναν το αντάρτικο το τελευταίο διάστημα, κρατώντας ανοιχτούς σταθμούς που υποτίθεται ότι είχαν κλείσει, δεν υπάρχει κάποιος λόγος νομίζω να μην πιάνουμε κανονικά το κρατικό ραδιόφωνο και να πιάνουμε σε δύο και τρεις μεριές τις αναπολήσεις μιας εποχής που η δίωρη εκπομπή πέντε φορές την εβδομάδα πληρωνόταν κάπου 2.500 ευρώ).

Επανερχόμαστε όμως. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Καραγκούνης έλαβε τη συγκεκριμένη απάντηση όταν έκλεισε το τηλέφωνο. Αν η Ελλάδα ήθελε ανοιχτή οικονομία και λιγότερο κράτος θα είχε κάνει ότι και άλλες χώρες- και μάλιστα μικρότερες από αυτή- που σήμερα έχουν προβλήματα, ναι, αλλά δεν περιφέρονται πια με το χέρι απλωμένο για λεφτά. Αλλά τα κόμματα που κυβέρνησαν ούτε μπορούσαν, ούτε ήθελαν να εξηγήσουν στον κόσμο προς τα πού έπρεπε να αλλάξει η ελληνική νοοτροπία και μαζί της η ελληνική οικονομία. Αντίθετα, αυτοί που κυβερνούσαν όχι μόνο δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την οικονομία αλλά καθυστέρησε=αν κάθε αλλαγή, κορόιδεψαν με τροπολογίες και εξαιρέσεις στον νόμο και τελικά έδωσαν επιχειρήματα σε όσους βρίσκουν του λαούς της Ευρώπης καταπιεσμένους και δυστυχισμένους και δεν κοιτάνε παραπέρα στον κόσμο τι γίνεται. Δεν κοιτάνε τη Ρωσία, τους μισθούς σε άλλες χώρες που θαυμάζουν ή τις συνθήκες ζωής σε άλλους «παραδείσους». Και τώρα είναι αργά γιατί ο κόσμος έχει προσωποποιήσει τα όσα ζει τον τελευταίο καιρό όχι σε λάθος αντίληψη των πραγμάτων αλλά σε συνωμοσία σε βάρος του, σε εχθρούς από την Ευρώπη και σε τοκογλύφους που μόνο εμάς καταφέρνουν να γδύνουν γιατί μας ζηλεύουν. Κοινώς είναι αργά πια, για να κλείσει η πληγή.

Κάπως έτσι η σημαία της Ε.Ε. κατέβηκε στην Πάτρα-όχι τώρα, αμέσως μόλις ανέλαβε ο νέος δήμαρχος-γιατί είναι λέει μισητό σύμβολο από τον λαό. Φαντάσου πόσο μισητό θα γίνει τώρα που θα πάψει ο πακτωλός χρημάτων και οι… πολιτιστικές πρωτεύουσες. Κάπως έτσι η κα Ζωή στη πρώτη της ομιλία έκανε λόγο για την «πρώτη βουλή στη μεταμνημονιακή Ελλάδα», υπονοώντας ότι επανήλθε το πολίτευμα, η δημοκρατία. Κάπως έτσι ο κ. Παπαδημούλης από της Βρυξέλλες βρήκε κάποιους «δημοσιογράφους και πολιτικούς να μοιάζουν με τους  μαυραγορίτες στην Κατοχή»! Αποκλείεται να εννοούσε τον δημοσιογράφο εκείνο που αποθεώθηκε για τη σκληρή ερώτηση που έκανε στον Σόιμπλε για τη Siemens προχτές, παρότι  είναι και στην Εφημερίδα των Συντακτών αλλά και στο Mega…

Εν ολίγοις, αρχίσαμεεε…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.