Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Αρχοντιές στη ΔΕΗ:33 εκ. για «σάντουϊτς» και «καφέδες»

dei-337-ekeurw-etisiws-gia-ta-trofeia-ergazomenwn.w_l

2,8 εκατ. ευρώ το μήνα ή 33,7 εκατ. ευρώ το χρόνο κοστίζουν τα «τροφεία» των εργαζομένων στη ΔΕΗ . Θα προέλθουν από όσους παίρνουν ρεύμα από τη ΔΕΚΟ

Δεν μεταφράζονται σε χρηματική αύξηση, παρά μόνο σε κουπόνια σίτισης για καφέδες και σάντουιτς που καταναλώνονται στη δουλειά τα τροφεία ύψους 6 ευρώ την ημέρα (ή 150 ευρώ το μήνα) που εγκρίθηκαν από τη νέα συλλογική σύμβαση, διευκρίνιζαν χθες οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε.

Μ’ αυτό τον τρόπο έσπευδαν να κατευνάσουν τα πνεύματα που εξανέστησαν μόλις έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες από τη νέα συλλογική σύμβαση. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ανάλογα επιδόματα προβλέπονται και σε άλλες επιχειρήσεις.

Aξίζει να σημειωθεί ότι για την έγκριση της συλλογικής σύμβασης είχαν εξασφαλίσει προηγουμένως τις ευλογίες του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η ΓΕΝΟΠ είναι από τους λίγους φορείς της αγοράς ενέργειας που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το νέο υπουργό, εξασφαλίζοντας –όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις– το πράσινο φως για τη νέα ευνοϊκή ΕΣΣΕ. Επισήμως όταν τέθηκε ζήτημα αυξήσεων, ο κ. Λαφαζάνης παρέπεμψε «διπλωματικά» στη διοίκηση της ΔΕΗ. Σημειώνεται εξάλλου ότι επίκεινται εκλογές στη ΓΕΝΟΠ.

Το κόστος της παροχής στη ΔΕΗ

Στην πραγματικότητα, τα κουπόνια που θα χορηγούνται από τη ΔΕΗ ισοδυναμούν με το 8 έως 10% του σημερινού μέσου καθαρού μισθού στη ΔΕΗ που κυμαίνεται μεταξύ 1500 και 1600 ευρώ.

Το μισθοδοτούμενο προσωπικό της ΔΕΗ σύμφωνα με τον ισολογισμό του 9μήνου ανερχόταν σε 18.766 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται οι περίπου 2.500 έκτακτοι. Μόνο για τους μόνιμους λοιπόν, η εταιρεία θα χορηγεί καθημερινά κουπόνια ύψους έως 6 ευρώ με συνολικό κόστος που φτάνει τις 112 χιλιάδες ευρώ την ημέρα  ή αλλιώς τα 2,8 εκατ. ευρώ το μήνα ή 33,7 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Από πού θα προέλθουν αυτά τα χρήματα;

Τα χρήματα αυτά θα έρθουν από το ταμείο της ΔΕΗ, δηλαδή το ταμείο που «γεμίζει» από τα χρήματα που πληρώνουν οι καταναλωτές: τα 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις που προμηθεύονται ρεύμα από τη ΔΕΚΟ…

www.thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.