Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους…

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους…


Όπως είναι φυσικό η φετινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας βρίσκει την πόλη μας σε σαφώς πιο πλεονεκτική θέση συγκριτικά με άλλες χρονιές, καθώς η αυτονόμηση αλλάζει τα δεδομένα και κυρίως την εικόνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό.

Δυστυχώς όμως, αντιστρόφως ανάλογη είναι η κατάσταση από τα νούμερα που προέκυψαν. Το ανησυχητικό είναι ότι τα πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης μας βρίσκονται χαμηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων, αφού κατά μέσο όρο η βάση εισαγωγής μόλις και και μετά βίας ξεπερνά το 11,5 με τους πτρωτοετείς φοιτητές να ανέρχονται συνολικά σε 410.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τονίσει ότι καλό θα είναι να πάψουν τόσο οι διθυραμβικές όσο και οι ”μίζερες”-δακρύβρεχτες τοποθετήσεις. Μάλιστα προκρίναμε ως ενδεδειγμένη λύση την εποικοδομητική κριτική. Κινούμενοι λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο αναρωτιόμαστε μήπως οι ιθύνοντες πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στην υπόθεση πανεπιστήμιο; Η δημιουργία ελκυστικών και ανταγωνιστικών τμημάτων καθώς και η προβολή της πόλης μας τίνος έργο είναι; Μήπως της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης αντίστοιχα; Αλλά ξεχάσαμε αυτοί είναι επιφορτισμένοι με άλλο ρόλο αυτή τη στιγμή. Οι μεν πρώτοι απολαμβάνουν τις επινίκιες δάφνες και επιδιώκουν την ψηφοθηρική εκμετάλλευση, οι δε δεύτεροι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ”κακώς” έγινε η αυτονόμηση, γιατί υλοποιήθηκε από τη δεξιά παράταξη.

Κύριοι ας σοβαρευτούμε επιτέλους…Το πανεπιστήμιο έχει ανάγκη να ”πατήσει” σε γερές βάσεις τώρα που βρίσκεται εν τη γεννέσει του, γι αυτό και απαιτείται πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας από όλους μας…διαφορετικά μετά από χρόνια ίσως έρθουμε και εμείς στη θέση των πολιτών του Μεσολογγίου και τότε θα είναι πολύ αργά! Ο νοών νοείτω…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.