Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Ασκήσεις νομιμότητας…

Ασκήσεις νομιμότητας…
pakro
Η οργάνωση μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Αγρίνιο είδε τον εισαγγελέα για το Πάρκο και ανακοίνωσε τι συζήτησε μαζί του και τι συμπέρανε. Τα επίμαχα σημεία είναι ότι α)δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να σταματήσει τα έργα και β) ότι λέει εκεί κατά τη Παρασκευή ο…αντιεισαγγελέας Εφετών(ο ίδιος; άλλος;) είχε αναφέρει προφορικά μια αναστολή δυο-τριών ημερών που όμως οι υπηρεσίες του δήμου δεν τις δέχτηκαν γιατί θεωρούσαν ότι είναι καλυμμένες. Μάλιστα η ανακοίνωση λέει ότι δεν αντιλαμβάνεται πότε έληγε αυτή η προτεινόμενη(;) αναστολή κάποιων ημερών! Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί σε άλλα θέματα αν είναι με τα κινήματα και τη λαϊκά αγανάκτηση αλλά στο συγκεκριμένο έργο πάει με το γράμμα του νόμου, γι’ αυτό και η ενημέρωση είναι πολύ προσεκτική, σαν ρεπορτάζ. Και πολύ σφαιρικότερο ρεπορτάζ από της εφημερίδας των Συντακτών π.χ. εδώ που τα λέμε, που έθιξε το θέμα μόνο από την μία εκ των κινηματικών πλευρών του.
Αλλά τελικά αφού δεν έχει αρμοδιότητα για τα έργα ο εισαγγελέας τότε πρότεινε, διέταξε, κουβέντιασε ακαδημαϊκά ή τι άλλο έκανε γι΄ αυτή την ολιγοήμερη αναστολή; Κι αφού δεν μπορεί να τη διατάξει ή να την ορίσει τότε πως πλανήθηκε ως ιδέα στον αέρα;
Κάποιοι λένε ότι κούρασε το θέμα, αλλά κάνουν λάθος. Η αξιωματική αντιπολίτευση με κομψό τρόπο μας εξηγεί ότι ο εισαγγελέας δεν είναι και πολύ… τσεκουράτος (γιατί αν ήταν τα έργα τώρα θα γινόταν καθημερινά), ενώ παράλληλα κάνει σαφώς πολιτικό το ζήτημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε έχει ζητήσει να… ομονοήσουμε όλοι στο θέμα μετά από αναστολή των έργων και… επαναδιαπραγμάτευση. Ανεπισήμως, πάντως, τα έργα ο εργολάβος δεν μπορεί να τα προχωρήσει γιατί επικαλείται το φεστιβάλ που θα διεξαχθεί Παρασκευή-Σάββατο και του οποίου οι εξέδρες δεν επιτρέπουν να κινηθούν φορτηγά…Μύλος δηλαδή.
Στις πρόσφατες συζητήσεις- για την ιστορία και αφού έχουμε πολιτισμό και προσήλωση στη νομιμότητα- ειπώθηκε  ότι “όσοι πάνε με τη βία και τις απειλές θα εκτίθενται όλο και πιο πολύ”.
υ.γ. Αλήτισσα, ρουφιάνα η δημοσιογραφία, εκτός κι αν λέει τη σωστή ιστορία. Σαν το παλιό ρητό από ιστορικό σοσιαλιστικό συνέδριο:  “όλες οι απόψεις μπορούν να εκφράζονται αρκεί να είναι σωστές”!!!
Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.