Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

“Αστακός” γίνεται ο Σκορπιός

“Αστακός” γίνεται ο Σκορπιός

Εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας στον Σκορπιό παρατηρούν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής, την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι ιδιοκτήτες δεν αποκλείεται να αφιχθούν στο Ιόνιο εντός των προσεχών ημερών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το Έθνος, ο κόλπος του λιμανιού “έκλεισε” με σημαδούρες, ώστε να ελλιμενιστεί με ασφάλεια η θαλαμηγός των Ρώσων. Το τελευταίο διάστημα οι εργασίες ανακαίνισης εντατικοποιήθηκαν στο νησί και επικεντρώθηκαν στο σπίτι της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα, Χριστίνας – όπου εικάζεται ότι θα μείνει η οικογένεια- και στο boat house όπου διέμενε το προσωπικό της θαλαμηγού επί Ωνάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Ρώσος μεγιστάνας φέρεται να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να αναλάβουν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας την ασφάλεια του ιδίου και της οικογένειάς του στον Σκορπιό. Η ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο διέψευσε χθες επισήμως κάτι τέτοιο.

Πρόσφατη είναι η απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη που δίνει τη δυνατότητα στην ΕΛ.ΑΣ. να νοικιάζει υπό όρους προσωπικό και εξοπλισμό (ελικόπτερα, ταχύπλοα σκάφη, λεωφορεία, περιπολικά κ.ά.) σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με αυτή (Μάρτιος 2012), ένας αστυνομικός “νοικιάζεται” προς 30 ευρώ/ώρα, τα αστυνομικά σκυλιά προς 50 ευρώ/ώρα μαζί με τον συνοδό τους, τα ελικόπτερα προς 1.500 ευρώ/ώρα, τα ταχύπλοα περιπολικά προς 200 ευρώ/ώρα κ.λπ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.